Mari preživeo pakao, pa slomio žilavog Fonjinija u 3. kolu Vimbldona

Prvi teniser sveta imao prvo ozbiljnije iskušenje u dosadašnjem toku Vimbldona

  • 4

Britanac Endi Mari se plasirao u 4. kolo Vimbldona, pošto je savladao Italijana Fabija Fonjinija sa 3:1 (6:2, 4:6, 6:1, 7:5). Ipak, bio je to veoma težak meč za 1. tenisera sveta i branioca trofeja iz prošle godine.

Fonjini je imao čak četiri set lopte u četvrtom setu i brejk prednosti, ali je Mari uspeo da sačuva koncentraciju i da odigra najbolje u najtežim trenucima, dok je Italijan tada napravio neke greške koje su ga koštale poraza.

Marija u narednom kolu očekuje duel protiv Benoe Pera, koji je savladao Jiržija Janovica sa 3:0 u setovima. I Francuz je takođe sličan protivnik kao Fonjini, ima ''ludu'' glavu i može sigurno da napravi ozbiljan problem Mariju ukoliko bude raspoložen za igru.

Dalje je prošao i Rafael Nadal, koji je bio uspešan protiv Rusa Kačanova, koga je savladao sa 3:0. Takođe je ulogu favorita opravdao i Marin Čilić protiv Stiva Džonsona (3:0). Bautista Agut je izbacio Nišikorija i tako napravio manje iznenađenje, jer je slavio sa 3:1 u setovima. Miler je izbacio Bedenea sa 3:0, kao i Anderson Bemelmansa istim rezultatom.

Jedino meč Conte i Kverija nije završen, pošto je u 5. setu prekinut zbog mraka pri vođstvu Kverija od 6:5, ali nije imao prednost brejka.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubomilko

    7. jul 2017 | 23:05

    Mari nije mogao da diše, jedva se kretao i onda pobedio...

  • Pirke

    8. jul 2017 | 05:39

    Odakle mu odjednom onoliko snage i koncetracije?Nešto tu smrdi!!!

  • Jedna majka

    8. jul 2017 | 19:17

    Ne mrzim mareja ali molim se boga da nas nole opet bude prvi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA