BERLUSKONI: Navijači Milana moraju da budu strpljivi

Vlasnik Milana smatra da je klub konkurentan i bez enormnog trošenja, ali da će renoviranje trajati duže od jedne sezone, ne isključuje mogućnost ni da proda udeo u Milanu

  • 0

Vlasnik Milana i nekadašnji premijer Italije Silvio Berluskoni priznao je za klupsku televiziju da Milan ne može mnogo da troši na transfere, ali ostavio je mogućnost da se vrati Brazilac Kaka.

- Mislim da imamo jaku ekipu, nasuprot onome što tvrde novinari, sa pet superšampiona u napadu kakve nema nijedan italijanski klub - rekao je Berluskoni - Osećam da smo jaki i verujem u dobru sezonu. Ekonomska situacija ne dozvoljava nam da imamo ekstra plaćene fudbalere kao u ranijim vremenima, ali to ne znači da se predajemo. Treba da formiramo jaku omladinsku školu, kao Barselona, i mrežu skauta širom sveta.

Berluskoni kaže da će trebati vremena da se ostvare ciljevi.

- Pozivam navijače da budu strpljivi. Postoji prilika da se igra atraktivan i efikasan fudbal i bez suludog trošenja - ocenio je prvi čovek Milana - ne treba se bojati promena, samo treba imati strpljenja. Trebaće više od jedne sezone. Prodali smo 11 igrača da bismo zaradili, bilo je bolno, ali neizbežno. Nemoguće je bilo odbiti ponudu Pari Sen Žermana za Ibrahimovića i Silvu, to nam je osiguralo finansije za naredne tri-četiri godine. Što se tiče Kake nisam razgovarao sa Galijanijem i ostalima. Kaka je još u našim srcima kao fudbaler i kao čovek, ne isključujem mogućnost da ga vratimo iz Reala, samo moramo da pogledamo širu sliku.

Berluskoni tvrdi da je voljan da proda udeo u vlasništvu Milana da bi klub bio finansijski jači.

- Vrata su otvorena za strane investicije. Sve što je dobro za klub biće razmotreno. Siguran sam da ćemo ostati u vrhu u svim takmičenjima - zaključio je Berluskoni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA