≫ 

Lalatović analizirao srpske klubove u Evropi: Za Zvezdu je jedna stvar bitna ako želi u 3. kolo, Lučani nisu za kritiku

Strateg Čukaričkog ukratko se osvrnuo na nastup naših timova u 1. kolu kvalifikacija

  • 12

Pravo sa individualnog treninga koji, čini se, ne propušta ni zbog čega na svetu, trener Čukaričkog Nenad Lalatović uskočio je u ''vruću fotelju'' Telegrafa.

Bio je spreman da odgovara na pitanja našeg portala, a jedna do tema svakako su bili srpski klubovi koji su nedavno igrali 1. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Posle dužeg vremena dva naša kliuba ispala su na samom početku, a, kao što znate, čast je sačuvala Crvena zvezda.

- Uvek je prvo kolo najteže jer su to prve zvanične utakmice. Zvezda je na Marakani odigrala odlično, gde je pobedila 3:0. Imala je još nekoliko izglednih šansi. U revanšu ih je možda i put sputao, malo su se opustili kada su dali gol. Ipak, dali su šest golova na dva meča. Zvezda ima jako dobar i efikasan tim, samo se mora još malo poraditi na defanzivi da bi se ostavio bolji utisak - rekao je Lalatović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Nekadašnji trener crveno-belih smatra da je srpski predstavnik favorit protiv Irtiša.

- Za Zvezdu je bitno da ne izgubi utakmicu u Kazahstanu i siguran sam da će na Marakani rešiti pitanje plasmana u treće kolo. Po kvalitetu koji imaju, sigurno su favoriti. Doveli su Pešića koji je jedan sjajan igrač. Zatim Boaći, Kanga, Donald...Imaju sjajan tim i siguran sam da će proći dalje.

Lalatović je svojevremeno trenirao i Vojvodinu koja je neočekivano ispala od Ružemberoka.

- Vojvodina je jedan specijalan klub za mene. Tamo sam bio 13 meseci i nisam izgubio utakmicu na Karađorđu. Dok sam bio tamo, uspeo sam da dovedem klub do nokaut faze. U osam mečeva u Evropi imao sam samo jedan poraz. Taj tim koji je bio kod mene ostao je i sada i smatram da su mogli više - rekao je Lalatović i nastavio:

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Ali i to je bio neki splet nesretnih okolnosti. Nesrećan gol u Novom Sadu su primili, zatim i autogol u revanšu. Ne dopada mi se to njihovo menjanje trenera na svakih mesec dana. Vidite samo koliko su ih promenili. To je pogubno za igrače i veliki problem za klub. Da su imali nekog trenera koji je vodio tim u kontinuitetu siguran sam da bi Voša prošla dalje. Žao mi je što je Vojvodina ispala, imali su tim za naredno kolo.

Za kraj, Mladost iz Lučana - debitanti na evrosceni.

- Što se tiče Lučana, oni su ovu godinu odigrali sjajno i prvi put u istoriji izborili Evropu. Video sa taj danak neiskustva, neigranja u evropskim kupovima. Međutim, imali su to lepo iskustvo. Žao mi je što su ispali. Neško Milovanović je odličan trener. Jako su organizovan klub, među tri, četiti u Srbiji sigurno. Ništa im ne kasni i privilegija je biti igrač tamo. To njihovo ispadanje i nije za neku kritiku s obzirom na to da su debitovali na evrosceni - zaključio je Lalatović za kraj.

(Iz Slovenije - Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bivša učesnica ZG

    12. jul 2017 | 20:56

    Kako ko?!? Pa neko ko je kao trener više klubova Superlige izgubio sve utakmice protiv CZ. Ni u jednoj utakmici nije uspeo ni bod da iščupa. Eto ko je.

  • MIKI

    10. jul 2017 | 09:27

    Pravi strucnjak , sve zna ...

  • Dragan RS

    10. jul 2017 | 09:59

    Ko bre vise daje toliko na znacaju ovom treneru u pokusaju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA