Promenio je istoriju sporta, izgubio oko, a priređen mu je najlepši mogući odlazak u večnost (VIDEO)

Surferi su posebno romantični kada ispraćaju svoje prijatelje

  • 1

Hiljade surfera su se otisnule u kalifornijske vode da bi odale počast izumitelju gumenog "mokrog odela" Džeku O'Nilu koji je umro prošlog meseca u 94. godini.

Džek O'Nil je 1950-ih godina napravio gumeno odelo zahvaljujući kojem surferi mogu duže da budu u hladnoj vodi, a bavio se i proizvodnjom dasaka za surf.

List "Santa Kruz sentinel" piše da su se surferi juče okupili na "veslačkoj službi" blizu njegove kuće na litici Santa Kruza, mnogi s povezom preko oka kakav je O'Nil nosio posle povrede zadobijene prilikom surfovanja.

Ta vrsta komemoracije je tradicija kojom surferi ispraćaju preminulog kolegu. Surferi u vodi formiraju krug i bacaju cveće, a Sentinel navodi da je prečnik kruga ovog puta bio veći od 800 metara.

- Gledao je u more kao da traži sledeće dobro mesto za surfovanje, poput Valhale, raja ili nečeg sličnog - opisao je starog O'Nila jedan od meštana Santa Kruza.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaa

    11. jul 2017 | 08:34

    Pocivaj u miru veliki Covece. Starac i more su postali jedno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA