≫ 

Leonardo i Đurđević srušili Budućnost: Samo zahvaljujući Tavambi Partizan nije dao više golova! (VIDEO) (FOTO)

Najbolji tandem crno-belih iz prethodne sezone proradio je i u novoj, pa će tim Miroslava Đukića sa pobedom od 2:0 iz prvog meča ići na revanš u Podgoricu

Fudbaleri Partizana sigurnim korakom krenuli su ka Ligi šampiona pošto su na svom terenu savladali Budućnost iz Podgorice sa 2:0. Golove su postigli Uroš Đurđević sa penala u 52. minutu i rezervista Leonardo u 63, bukvalno iz svog prvog šuta na gol.

Crno-beli nisu briljirali na prvom meču u sezoni pred 20.568 gledalaca, koji su ispunili stadion u Humskoj, gde je bilo i oko 500 navijača Budućnosti. Naročito to nije bio slučaj u prvom poluvremenu, gde su mreže mirovale, a crno-beli imali svega nekoliko šansi koje nisu posebno ugrozile gol Budućnosti.

Ulaskom Leonarda početkom drugog poluvremena igra crno-belih je postala bolja, a to je rezultiralo i sa dva gola. Ipak, temperamentni Brazilac će sigurno imati razgovor sa upravom nakon što je isprozivao istu posle gola u 63. minutu, koristeći i uvredljive reči.

>>> LEONARDO NAPRAVIO HAOS PRED GROBARIMA: Psovao upravu kluba posle gola, Tavamba mu zapušio usta (VIDEO)

PARTIZAN - BUDUĆNOST 2:0

(Đurđević 53. pen, Leonardo 63)

Partizan: Kljajić, Vulićević, Ćirković, Ostojić, Miletić, Everton, Kosović, Janković (Đuričković 80), Mihajlović (Leonardo 45), Tavamba (Ilić 85), Đurđević

Budućnost: Mijatović, Raspopović, Mitrović, Simović, Tučević, Hočko, Mirković, Pejaković, Vlaisavljević, Nikač, Terzić

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović
Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Prvo poluvreme nije donelo ništa spektakularno, osim nekoliko pokušaja crno-belih, koji nisu predstavljali preteranu opasnost po gol gostiju, koji faktički nisu ni prešli polovinu terena u prvih 45 minuta.

Mnogo zanimljivije bilo je na tribinama, gde su Grobari imali nekoliko poruka za Varvare u stihovima Alekse Šantića, transparent za crnogorske studente, ali i sjajnu koreografiju sa srpskim kraljem Petrom I Karađorđevićem i crnogorskim junakom Jankom Vukotićem jednim do drugog.

>>> ĐE STUDIRATE? Dve reči Grobara bile su dovoljne za provokaciju Varvara (FOTO)

>>> Šetalica Grobara o kojoj će se pričati: Crnogorski junak i srpski kralj jedan do drugog! (VIDEO)

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović
Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Bunker Crnogoraca ostao je netaknut u prvom poluvremenu, dok su u prvom napadu odmah gosti imali prvu opasnu šansu, ali je Hočko pokušao petom posle dobre povratne lopte i traljavo je zahvatio loptu.

Ubrzo nakon toga najbolja šansa za Partizan, kada je Tavamba idealno primio loptu na grudi i šutirao iz voleja, ali mu je golman Budućnosti fantastično odbranio udarac.

Samo nekoliko minuta kasnije crno-beli su dobili idealnu priliku da povedu. Štoper Podgoričana je odigrao rukom posle centaršuta iz kornera, i arbitar je pokazao na belu tačku. Đurđević je preuzeo odgovornost, ali ga je golman Budućnosti pročitao. Ipak, uz pomoć stative lopta se nekako otkotrljala u gol.

Deset minuta kasnije Partizan poveo sa 2:0 preko Leonarda, kome je to bio faktički prvi kontakt sa loptom. Ipak, Leonardo je nakon toga napravio haos, kada je otrčao pred Grobare i ispsovao upravu Partizana, što su naše kamere zabeležile.

Budućnost je kasnije pokušala sa određenim napadima, i došli su u šansu da zatresu mrežu, što je Nikač i uradio, ali je bio u ofsajdu, pa je pogodak poništen.

Partizan je mogao i sa ubedljivijim trijumfom u Podgoricu na revanš za sedam dana, ali je Tavamba, kome očigledno nije bio dan, promašio i treću dobru šansu, kada je izašao sam pred golmana Mijatovića iskosa sa leve strane, ali je promašio.

Do kraja nije bilo ozbiljnijih dešavanja, pa Partizan sa solidnom prednošću ide na revanš u Podgoricu. Da je Tavamba bio malo koncentrisaniji u završnici kod nekih prilika, prednost bi sigurno bila i ubedljivija.

Đukića može da raduje bolja igra u drugom poluvremenu nakon što je u igru ušao Brazilac Leonardo, ali će ga sigurno zabrinuti njegov potez nakon gola, koji će sasvim sigurno izazvati buru u Humskoj narednih dana.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA