Udovičić: Mi smo bili bliži pobedi

- Siguran sam da se greške, koje su nam se pojavile u poslednjem minutu, neće pojaviti na sledećoj utakmici, za to sam ja odgovoran - istakao je selektor srpskih vaterpolista

  • 0

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Udovičić nakon remija sa Crnom Gorom u trećem kolu olimpijskog turnira rekao je da je njegov tim bio bliži pobedi i naveo da je važno da ekipa ispravi današnje greške u narednim mečevima.

- Ne mogu da se otmem utisku da smo bili bliži pobedi, ali to sada ništa ne znači i nije ni bitno. Najvažniji je osvojen bod i sa njim smo i dalje prvi na tabeli. Dalje ćemo se truditi da odigramo najbolje što možemo da ostanemo na prvom mestu, kako bismo eventualno dobili, na papiru, najslabijeg protivnika - kazao je Udovičić novinarima u Londonu.

Srbija je vodila tokom najvećeg dela meča, ali je Crna Gora došla do boda (11:11) pogotkom Mlađana Janovića 51 sekundu pre kraja.

- Mislim da smo ovaj prvi deo, dve četvrtine, pogotovo u odbrani odigrali baš onako kako smo se dogovorili. Posle su nam dali pet golova zaredom sa igračem više i to nas je destabilizovalo. Siguran sam da se greške koje su nam se pojavile u poslednjem minutu neće pojaviti na sledećoj utakmici. Za to sam ja odgovoran - istakao je Udovičić.

U sledećem kolu reprezentacija Srbije u subotu igra protiv selekcije SAD.

- Biće teška utakmica, kao i ova. Amerikancima je generacija na izlasku, tako da im je ovo poslednji voz. Uložiće sve da nas pobede. Oni igraju drugačije nego Crna Gora - dodao je Udovičić.

Reprezentativac Srbije Živko Gocić rekao je da je najvažnije što ekipa nije poražena u trećoj utakmici zaredom na olimpijskom turniru.

- Mogli smo da pobedimo sigurno, u više navrata je bilo prilike da meč privedemo kraju, pogotovo kada smo vodili dva razlike dva i po minuta pre kraja. To je sport, na kraju smo videli da je Crna Gora imala napad za pobedu, tako da moramo da budemo zadovoljni rezultatom - istakao je on.

Gocić je naveo da u sledećem kolu očekuje pobedu nad SAD, ukoliko Srbija ponovi igru iz prve runde protiv Mađarske.

- Ne bih želeo ni u kom pogledu da ih potcenim. Amerikanci igraju fantastično na turniru, pogotovo u odbrani. Moramo da se potrudimo da ispravimo sve što možemo i dođemo do pobede kako bi u četvrtfinale ušli sa prve pozicije u grupi - zaključio je Gocić.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA