KAKAV MEČ: Federer u finalu posle 36 gemova u trećem setu!

Šokantan meč završen posle 4 sata i 26 minuta u korist Švajcarca (3:6, 7:6, 19:17)

  • 0

Švajcarac Rodžer Federer prvi je finalista teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Londonu. Prvi teniser sveta je do borbe za svoje prvo olimpijsko zlato u singlu (drugo ukupno) stigao posle velike borbe i pobede nad Argentincem Huan Martinom del Potrom - 3:6, 7:6 (7:5), 19:17.

Posle 4 sata i 20 minuta fenomenalnog tenisa, Federer je dobio prvu meč loptu - nije je iskoristio, ali jeste drugu. Najduži meč na Olimpijskim igrama posle neverovatnih 36 gemova u odlučujućem setu jednostavmo je morao da bude završen.

Argentinac je propustio veliku priliku da trijumfuje u dva seta, ali Federer je imao dosta sreće, naročito u taj-brejku i stigao do 1:1 u setovima.

U trećem setu viđena je rovovska borba a teniseri su čuvali svoje servise sve do 19. gema, kad je Švajcarac prvi put na meču brejknuo Argentinca. U narednom gemu, kad se očekivalo da će Federer rutinski odservirati i obezbediti sebi mesto u finalu, Argentinac je bez izgubljenog poena ostvario ribrejk i nastavio dramu.

Još dva puta je Švajcarac imao tri brejk lopte, drugi put je bilo ključno. Poveo je sa 18:17, a onda se izborio za prvo olimpijsko sing finale u kojem čeka pobednika duela Đoković - Marej.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA