Šapić: Ivana je podstrek za ostale

- Ona ima samo 22 godine, a koliko ja pratim streljaštvo, najveći uspesi u tom sportu ostvaruju se u nekim zrelijim godinama - rekao je bivši vaterpolo reprezentativac Srbije

  • 1

Nekadašnji vaterpolo reprezentativac Srbije i osvajač olimpijskih medalja Aleksandar Šapić smatra da će veliki uspeh Ivane Maksimović u streljaštvu biti sjajan podstrek za preostale srpske sportiste u Londonu.

- Zaista sam oduševljen njenim rezultatom. Ona ima samo 22 godine, a koliko ja pratim streljaštvo, najveći uspesi u tom sportu ostvaruju se u nekim zrelijim godinama. Veliki je uspeh što je osvojila 100. olimpijsko odličje za naštu zemlju. Nismo baš najbolje krenuli, a Ivana je ovom medaljom dala podstrek ostalima koji još imaju aktivan rezultat - kazao je Šapić Tanjugu.

Maksimovićeva je u kvalifikacijama zauzela drugo mesto, a i u finalnoj seriji je veoma samouvereno izborila rezultat za srebrno odličje.

On je dodao da je, kada su ekipni sportovi u pitanju, u eliminacionim fazama sve moguće.

- Odbojkaši još imaju šanse za četvrtfinale, a nadam se da će se tamo naći i rukometaši. To je sport, kada počne kup sistem sve je moguće. Vaterpolisti zaista dobro igraju, ne bih da ih malerišem, neka nastave onako kako su krenuli - naveo je Šapić.

Jedan od najboljih vaterpolista svih vremena naveo je da očekuje i da Novak Ðoković osvoji bronzu protiv Huana Martina del Potra.

- Možda smo očekivali malo više od tenisera, ali taj turnir je specifičan. Biće sjajan uspeh ako Ðoković osvoji bronzanu medalju - zaključio je Šapić.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA