BOD KOJI ZNAČI ŽIVOT: Odbojkaši poraženi od Brazila, ali i dalje u igri za četvrtfinale!

Prvaci Evrope vodili 1:0 i 2:1, ali na kraju ostali bez pobede. Protiv Rusa bi i bod mogao da znači plasman dalje

  • 1

Bod koji vraća nadu! Fenomenalan otpor srpski odbojkaši pružili su majstorima odbojkaškog sporta. Srbija je poražena od Brazila 3:2 (22:25, 25:15, 20:25, 25:22, ), ali je ostala u igri za četvrtfinale!

Osvojen je bod koji Srbiju može da zadrži u Londonu. I dalje je naša zemlja u težoj pozicije od Nemačke (poraz u međusobnom duelu), ali bi jedan bod u duelu sa starim znancima Rusima mogao da znači ulazan u četvrtfinale na mala vrata (teško je očekivati da Nemci mogu ozbiljnije da ugroze Brazilce u poslednjem kolu).

Srbija je agresivnom igrom iznenadila aktuelne olimpijske vicešampione u prvom setu. Sve je funkcionisalo najbolje u redovima prvaka Evrope i krenulo se ka bodu - 1:0.

Očigledan pad u koncentraciji, ali i kvalitet rivala doprineo je da tim Igora Kolakovića osvoji samo 15 poena u drugom periodu, a onda se desio ključni deo meča.

Treći set su drastično bolje otvorili Brazilci (baš kao i četvrti), ali se desio "momenat" Podraščanina i ekipe koji su prednost rivala 16:12 najpre istopili, a zatim i preuzeli vođstvo 18:17. Razleteli su se zatim srpski odbojkaši, vođstvo 2:1 desilo se neočekivano jer je rival bio razbijen.

Posle dramatičnog seta Brazilaca za 2:2 (ponovo su se Srbi vratili iz mrtvih), usledio je taj-brejk. Ne i srećan epilog...

Brazilci su u petom setu "povileneli", stigli brzo do 4:1. Srbija je stigla do 6:5, ali onda stala - 8:5, pa 12:6. Snage za još jedan korak ka četvrtfinalu nije bilo.

Ostaje nada da će je biti za dva dana, kada na programu bude repriza polufinala Evropskog prvenstva.

REZULTATI ČETVRTOG KOLA

A GRUPA

Velika Britanija - Poljska 0:3

Australija - Italija 2:3

Argentina - Bugarska 3:1

Redosled: Poljska, Bugarska 9, Italija 8, Argentina 6, Australija 4, Velika Britanija 0.

B GRUPA

Nemačka - Tunis 3:0

Rusija - SAD 3:2

Brazil - Srbija3:2

Redosled: SAD 10, Rusija, Brazil 8, Nemačka, Srbija 5, Tunis 0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA