Hrvati u panici: Menjaju selektora pred meč odluke

Indeks piše da je Čačić bivši

  • 16

Vrhunac bledih igara reprezentacije Hrvatske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji bio je remi sa Finskom u Rijeci, ne bilo kakav remi, već šokantan egal do kog su gosti došli golom u 90. minutu.

>>> Ukrajinski navijači pozvali na pakt sa Hrvatima uz fotografiju srušenog tornja u Vukovaru (FOTO)

Tako su "kockasti" kolo pre kraja došli u poziciju da strepe i za baraž, jer imaju 17 bodova, koliko i Ukrajina sa kojom se sastaju u poslednjem kolu, u ponedeljak u Kijevu.

Prvi je Island koji će tamo gotovo sigurno i ostati jer u poslednjoj rundi igra kod kuće protiv Kosova.

Hrvatski fudbalski savez (HNS) je pred meč odluke, izgleda, rešio da trgne ekipu tako što je, kako piše portal Indeks, uručio otkaz selektoru Anti Čačiću.

- Prema neslužbenim informacijama Ante Čačić više neće biti selektor Hrvatske. Fudbalski savez, u kojem vlada veće rasulo nego u samoj eprezentaciji, posegnuće za šok terapijom uoči poslednje utakmice kvalifikacija za SP u Rusiji - piše Indeks.

Informacija o smeni Čačića još uvek nije potvrđena zvanično.

Vođstvo saveza je nakon meča na "Rujevici" sazvao krizni sastanak gde je postignuta saglasnost da Čačić mora otići kako bi Hrvatska imala bilo kakve šanse za plasman na Svetsko prvenstvo.

- Sada već bivši selektor Čačić je nakon debakla nije znao da objasni zašto Hrvatska, vredna više od 300 miliona evra, ne može spojiti dva dodavanja. Na pitanja o planu igre koji je postavio lupetao je o "stvorenim šansama, šutevima iz daljine i povredama koje su pokosile ekipu. Da budemo precizni - Čačić zapravo nije znao ni s kim smo igrali, umesto Finske je svo vreme analizirao Island - primetili su novinari ovog hrvatskog portala.

Čačić je i pre utakmice sa Finskom dobio "mig" da neće "preživeti" novu blamažu. Kao njegov naslednik pominjao se Zlatko Dalić, u Savezu su razmišljali i o Matjažu Keku, treneru Rijeke, no on je nedostupan.

Nije poznato ko će voditi ekipu u poslednjoj utakmici kvalifikacija, mada se zna da će trening u subotu na "Rujevici" voditi Josip Šimunić i Ante Miše, dosadašnji Čačićevi pomoćnici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šestić

    7. oktobar 2017 | 11:06

    Daće bog da izgubite od Ukrajine

  • Cro-cop

    7. oktobar 2017 | 10:39

    Srecno srbijo nadam se dacemo zajedno u rusiju vi i mi Croatia !!! Ali nase sanse su minimalne !! Srecno Idemo

  • Katolik- Bosanac

    7. oktobar 2017 | 10:31

    Samo veliki Ciro im moze pomoc, to je trener nad trenerima iako ima 82 godine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA