KOŠARKA: Juniorke treće u Evropi! (VIDEO)

Mlade košarkašice u borbi za bronzu pobedile Holandiju 59:46 i izvadile vizu za Svetsko prvenstvo

  • 0

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Prvenstvu Evrope savladavši u Bukureštu selekciju Holandije 59:46 (22:9, 17:8, 13:16, 7:13).

Do pobede su ih predvodile Aleksandra Stanaćev sa 15 i Nataša Kovačević i Sanja Mandić sa po 11 poena, dok su u timu Holandije bolje od ostalih bile Hof sa 10 i Trefers sa osam poena.

- Pre dolaska u Rumuniji istakli smo da nam je cilj jedna od medalja, ali posle svega ostaje žal za tim što nije blistavijeg sjaja, jer smo imali šanse u polufinalu protiv Rusije - izjavio je selektor Kovačić, istakavši da on i igračice "ipak neće previše žaliti".

- U ovoj generaciji ima barem četiri-pet igračica koje će u bliskoj budućnosti biti standardni članovi seniorske reprezentacije, što je veoma bitno - poručio je Kovačić, posle osvajanja bronze na kontinentalnom prvenstvu za košarkašice do 18 godina.

Juniorke Srbije su ovim uspehom izborile i plasman na Prvenstvo sveta za košarkašice do 19 godina, koje će iduće godine biti održano u Litvaniji.

(Tanjug / Foto:fibaeurope / cosmin motei)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA