≫ 

Atletiko okrnjio Barsin perfektni niz: Suarez sprečio slavlje čitavog Madrida (VIDEO)

Katalonci prvi put ove sezone nisu pobedili u šampionatu Španije

  • 0

Sat vremena gubili su igrači Barselone u prestonici Španije na grandioznom "Vanda Metropolitano" stadionu protiv Atletika, ali kući nose bod, a mogli su i sva tri.

Atletiko - Barselona 1:1, u osmom kolu Primere.

Bio je ovo prvi meč Barse ove sezone koji nije završen pobedom Mesija i družine, pa je prednost u odnosu na prvog pratioca Real sada smanjena i iznosi pet bodova.

Madriđani su, podsetimo, ranije danas u završnici meča savladali Hetafe u gostima 2:1 golom Kristijana Ronalda.

U ovom, daleko zanimljivijem meču u Madridu, Atletiku je pripalo prvo, a Barsi drugo poluvreme.

Ekipa Dijega Simeonea materijalizovala je dobru igru u pvom delu golom Nigeza Saula u 21. minutu, posle izuzetno preciznog šuta u donji ćošak Ter Štegena.

Delovao je Atletiko daleko bolje u tom periodu, pogodio i stativu preko Grizmana (isti igrač imao sjajnu šansu pred Ter Štegenom), dok se Barsa dugo mučila da proigra u napadu, međutim sve ono najbolje sa svog repertoara gosti su sačuvali za nastavak.

Drugo poluvreme - druga priča.

Mesijeva stativa iz slobodnog udarca (57. minut) bila je najava dalje ofanzive i konkretne igre Katalonaca na polovini protivnika. Argentinac je i nešto kasnije bio u šansi, ali i tada mu je malo nedostajalo da matira Oblaka, međutim, isplatio se trud gostima deset minuta pre kraja.

Samo dva minuta pošto ga je Oblak "pročitao" u situaciji "jedan na jedan", Suarez se revanširao slovenačkom golmanu matiravši ga posle centaršuta i dobre reakcije glavom.

Foto: Tanjug/Ap

Nisu se zadovoljili Katalonci bodom, jurnuli su ka pobedi i skoro idealna prilika im se ukazala u nadoknadi vremena. Grizman je mogao da bude tragičar zbog činjenice da je srušio Mesija na 17 metara, i omogućio fenomenu da namesti loptu na "kapicu" kaznenog prostora. pokušao je lukavo Mesi da prevari Oblaka udarcem pored "zida", ali nije se Slovenac dao prevariti. Ostao je ukopan i sačekao da mu lopta doleti u naručje.

Bio je to ujedno i poslednji trenutak utakmice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA