Stevanović: Bićemo šampioni Afrike!

Reprezentacija Gane srpskog trenera favorit sa Obalom Slonovače za osvajanje Kupa nacija

  • 0

Selektor Gane Goran Stevanović veruje da će njegova reprezentacija trijumfovati na afričkom Kupu nacija, prenosi ghanasoccernet.com.

Ništa manje od osvajanja trofeja sledećeg meseca neće zadovoljiti Gorana Stevanovića. Srpski trener ove nedelje putuje u Gabon i Ekvatorijalnu Gvineju na kontinentalni turnir, sa ekipom koja je pored Obale Slonovače jedna od favorita za osvajanje titule najbolje afričke reprezentacije.

Gana svoj prvi od tri meča u grupi D igra u ponedeljak protiv najvećeg iznenađenja kvalifikacija Bocvane, a posle slede utakmice sa Malijem i Gvinejom. U ovoj grupi "crne zvezde" su favoriti koji bi dalje prošli sa tri pobede na putu ka tituli, koju su poslednji put osvojili pre 30 godina u Libiji posle izvođenja penala.

- Bili smo drugi na prošlom Kupu u Angoli pre dve godine, tako da  ponavljanje nečeg što je već postignuto nije dobro. Moji igrači i ja smo motivisani, i svi smo saglasni da će Gana biti šampion. Pod pritiskom smo, ali je to u fudbalu normalno. Gana će u ovom takmićenju uvek biti među favoritima, i prihvatamo da naši navijači od nas očekuju plasman u finale - rekao je Stevanović.

Njegov uspešni sunarodnik Milovan Rajevac doveo je "crne zvezde" do četvrfinala na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Nekoliko meseci pre toga, Rajevac je preuzeo tim koji je bio sav u povredama do finala na Kupu nacija u Angoli, gde su poraženi od Egipta.

- Po mom skromnom mišljenju, Obala Slonovače i Senegal bi trebalo da budu među najboljih četiri ekipe, a verovatno će jedna od tih reprezentacij igrati u finalu. Mali je takođe ekipa koje se treba čuvati - rekao je nekadašnji trener Partizana.

Četvorostuki afrički šampion nikada nije igrao protiv Bocvane i Malija na ovom takmičenju, a trenutno drži rekordni niz od tri pobede i remija protiv Gvinejaca.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA