KRAJ ZA RUKOMETAŠE I ODBOJKAŠE: Mađari i Rusi nam spakovali kofere

Priželjkivana četvrtfinala u rukometu i odbojci i definitvno su ostala nedostižna posle poraza u odlučujućim utakmicama, iako je rukometašima odgovarao remi a odbojkašima poraz 2:3

  • 0

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je od Mađarske sa 26:23 u utakmici poslednjeg kola B grupe na Olimpijskim igrama u Londonu i tako se oprostila od borbe za medalje. Izabranicima Veselina Vukovića bio je dovoljan i bod, ali su kao i u većini utakmica u Londonu, poklekli u nastavku i omogućili Mađarima plasman u četvrtfinale.

Najefikasniji u našim redovima bili su Prodanović i Ilić sa po pet golova, dok su kod Mađara briljirali Močai sa devet i Čažar sa sedam pogodaka.

"Orlovi" su takmičenje u grupi završili na pretposlednjem mestu sa jednom pobedom i četiri poraza.  Mađari će u četvrtfinalu igrati protiv aktuelnog olimpijskog vicešampiona, Islanda.

Selekcija Srbije relativno dobro je odigrala prvo poluvreme, u kojem je konstantno imala jedan do dva gola prednosti a završila ga vođstvom (11:9).

Posle vođstva od 14:11 početkom drugog poluvremena, usledio je pad u igri i sedam minuta bez postignutog pogotka (35. do 42. minut), što su Mađari iskoristili da stignu najpre do izjednačenja (14:14), a ubrzo potom i do prvog vođstva na utakmici (18:17 u 46. minutu).

Razigrali su se tada Močaj, Čažar i Haržanji, a našim momcima ništa nije polazilo za rukom u napadu.

NA KRAJU...

Priželjkivana četvrtfinala u rukometu i odbojci i definitvno su ostala nedostižna posle poraza u odlučujućim utakmicama. Sami su priznali, a i bilo je očigledno, da rukometaši Srbije nisu bili oni iz januara, kad su kao kompaktna i jedinstvena ekipa postali druga najbolja u Evropi. Od početka turnira su odlično otvarali utamice, ali nisu mogli da ih završe pobedom, pa čak ni danas kad im je bio dovoljan i remi protiv "autsajdera" Mađara.

Odbojkaše je mučila slična boljka. Šampioni Evrope su četvrtfinale postavili kao realan cilj, ali su u prelomnim trenucima prosto stali na putu do tog cilja. Računalo se da će posle ubedljivog poraza od aktuelnih olimpijskih šampiona SAD na početku moći da zabeleže uspehe na narednim mečevima. Na kraju, prokockana vođstva od Nemaca od 1:0 i od Brazilaca 1:0 i 2:1 nisu finalizovana pobedama, pa je i poraz od 3:2 od Rusa koji bi nas vodio u narednu fazu bio pretežak zadatak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA