Bolt bodri Pauela i sanja da postane legenda

Na pitanje da li može da trči ispod 19 sekundi, Jamajčanin je rekao da mu je samo to na umu protekle dve godine, a preko Tvitera je poslao poruku podrške svom povređenom sunarodniku

  • 0

Višestruki atletski olimpijski šampion Jamajčanin Jusein Bolt rekao je da se, posle odbrane titule u trci na 100 metara, nalazi na korak od statusa sportske legende.

Bolt je u finalu osvojio zlato i oborio olimpijski rekord - 9 sekundi i 63 stotinke.

- Ovo zlato znači da sam korak bliži da postanem legenda. Radim na tome, malo mi nedostaje. Očekuje me trka na 200 metara i radujem se tom izazovu - rekao je 25-ogodišnji atletičar.

Bolt je favorit da osvoji zlato i u dvostruku dužoj deonici, a na pitanju da li može da trči ispod 19 sekundi, Jamajčanin je rekao:

- To mi je na umu poslednje dve godine. Videćemo, osećam se veoma samouvereno na ovoj stazi. Ne želim da obećavam, a na kraju da ne ispunim to - rekao je svetski rekorder u toj disciplini (19,19).

Uoči Olimpijskih igara Bolt je u Kingstonu doživeo poraze od zemljaka Johana Blejka u trkama na 100 i 200 metara.

- Mnogi nisu verovali da ću pobediti. Bilo je dosta priče, sjajan je osećaj što sam došao ovde i pokazao svetu da sam i dalje najbolji - dodao je Bolt.

Finale trke na 200 metara na programu je u četvrtak od 21.55 po našem vremenu.

BOLT HRABRI PAUELA

Nekoliko sati posle pobede u trci na 100 metara, Bolt je preko Tvitera poslao poruku podrške povređenom sunarodniku i kapitenu Asafi Pauelu.

"Poštovanje šefe... nadam se da ćeš se ubrzo oporaviti... Ti si počeo ovu prevlast Jamajčana", napisao je novi-stari olimpijski šampion i rekorder (9.63).

Pauel, koji je držao svetski rekord na 100 metara od 2005. do 2008. godine, kada ga je oborio Bolt, obnovio je povredu prepone i završio finalnu trku kao poslednji.

Još nije poznato da li će Pauel u petak trčati štafetu 4x100 metara i pomoći sunarodnicima da odbrane zlato sa Igara 2008. godine.

Inače, Bolt je znao kako da proslavi odbranu olimpijskog zlata - u probranom ženskom društvu do sitnih sati.

(Telegraf.rs/Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA