VATERPOLISTI MELEM NA RANU: Potopljena Rumunija za prvo mesto u grupi

Ovom pobedom vaterpolisti su donekle popravili današnju sumornu sliku za srpski sport na OI, pošto su se od Londona oprostili odbojkaši i rukometaši

  • 0

Vaterpolisti Srbije osigurali su prvo mesto u B grupi olimpijskog turnira, pošto su danas u poslednjem kolu deklasirali Rumuniju rezultatom 12:4 (3:0, 3:1, 4:0, 2:3).

Izabranici Dejana Udovičića takmičenje u prvoj fazi završili su sa četiri pobede i jednim nerešenim rezultatom. Vaterpolisti će u u četvrtfinalu, koje se igra u sredu, odmeriti snage sa Australijom, četvrtoplasiranom ekipom iz A grupe.

Ovom pobedom vaterpolisti su donekle popravili današnju sumornu sliku za srpski sport na Igrama, pošto su se od Londona oprostili odbojkaši i rukometaši.

Tokom utakmice ni u jednom trenutku se nije postavljalo pitanje da li će Srbija da pobedi, već sa koliko golova razlike.

Već posle prve četvrtine i vođstva srpskih igrača od 3:0 videlo se da će utakmica više ličiti na šuterski trening i da će možda moći da posluži kao dobra priprema za četvrtfinalni duel.

Nekoliko puta je selektor Udovičić menjao postavu i pružio šansu velikom broju igrača. Posebno raspoloženi bili su Stefan Mitrović i Slobodan Nikić sa po tri pogotka.

Rezultati: Mađarska - SAD 11:6, Velika Britanija - Crna Gora 4:13, Srbija - Rumunija 12:4

GRUPA B - TABELA

1. SRBIJA 9

2. Crna Gora 7

3. Mađarska 6

4. SAD 6

5. Rumunija 2

6. Velika Britanija 0

Rezultati grupe A: Kazahstan - Hrvatska 4:12, Grčka - Australija 8:13, Španija - Italija 7:10

GRUPA A - TABELA

1. Hrvatska 10

2. Španija 6

3. Italija 5

4. Australija 4

5. Grčka 3

6. Kazahstan 0

U četvrtfinalu, u sredu, sastaju se Srbija - Australija, Crna Gora - Španija, Hrvatska - SAD i Italija - Mađarska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA