Kolaković: Pričaćemo o razlozima neuspeha hladne glave

Selektor srpskih odbojkaša kaže da je šansa propuštena protiv Nemačke, a kapitenu Bojanu Janiću je krivo što nisu dali sve od sebe

  • 0

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković posle današnjeg ubedljivog poraza od Rusije (3:0) i eliminacije sa Olimpijskih igara u Londonu rekao je da postoji geneza neuspeha, ali da će o uzrocima govoriti hladne glave.

- Apsolutno nismo bili spremni za meč protiv Rusa, to je pokazao već prvi set, ugušili su nas na početku, skresali nam krila, a bilo je i očigledno da nemamo energiju za tako kvalitetnog protivnika. To svakako ima svoju svoju genezu koju ne bih preterano ovde elaborirao. O uzrocima ćemo pričati hladne glave - rekao je Kolaković novinarima u Londonu.

On je dodao da je evidentno ostvaren neuspeh i da je šansa propuštena u meču protiv Nemačke.

- Imali smo svoju šansu u meču protiv Nemačke, nismo je iskoristili, plus dva loša meča protiv Amerike i Rusije. Razočarani smo, to je prirodno, naša očekivanja bila su da se plasiramo dalje, ali nismo uspeli. Verujte mi, igrači koji su prvi na frontu sigurno su to najviše želeli - kazao je Kolaković.

Na konstataciju srpskih novinara da je ekipi mnogo nedostajao Ivan Miljković, Kolaković je rekao.

- Naravno da jeste, ali nedostajali su nam i braća Grbić, Vujević, Gerić, Mešter. Ovo je tim koji je došao na Olimpijske igre, to je naš najbolji tim, a Miljković se ranije oprostio - zaključio je Kolaković.

Kapiten tima Bojan Janić rekao je da se sve vreme osećao kao u živom blatu.

- Život ide dalje, odbojka će se i dalje igrati. I sam plasman je veliki uspeh, ali sigurno smo razočarani. Znam i da ljudi u Srbiji osećaju isto, ali nama je najteže. Meni je samo krivo što nismo dali sve od sebe, mogli smo da budemo i poslednji, ali da smo se borili, da znamo da smo dali sve od sebe. Ovako, zapinješ, ali kao da ti nešto ne da, kao da si u živom blatu - rekao je Janić.

Marko Podrasčanin kaže da mu nije jasno zašto srpske selekcije u svim sportovima ne mogu da pruže maksimum na Olimpijskim igrama.

- Posle četiri godine spremanja, bronze sa prvenstva sveta i evropskog zlato, veliko je razočaranje što ovde nismo prošli ni grupu. Jako nam je žao, jer uvek igramo dobro EP i SP, ali ovo najvažnije takmičenje nekako uvek ide loše, ne mislim samo na odbojku. Kao da se sve druge ekipe bolje pripreme, stvarno ne znam u čemu je problem - poručio je Podrasčanin.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA