Sa trčanja prešao na hodanje, pa ga izbacili sa Igara

Sudije su smatrale da je ponašanje Alžirca Taufika Mahlufija neprimereno i nepošteno, bez dovoljno truda i dobre namere, i isključile ga sa Igara

  • 0

Alžirski atletičar Taufik Mahlufi izbačen je sa Olimpijskih igara u Londonu nesvakidašnjom odlukom sudija posle kvalifikacione trke na 800 metara.

Mahlufi je na polovini trke sa trčanja prešao na hodanje čuvajući snagu za sutrašnje finale na 1.500 metara, gde je važio za jednog od favorita. Sudije su, međutim, iskoristile pravilo Međunarodne atletske federacije (IAAF), koje u takvim slučajevima dozvoljava isključenje iz svih daljih nastupa na određenom takmičenju.

- Mahlufi nije završio trku. Sudije su smatrale da je njegovo ponašanje neprimereno i nepošteno, bez dovoljno truda u dobroj nameri, pa su prema pravilima odlučile da ga isključe iz svih daljih nastupa na Olimpijskim igrama - saopštila je IAAF-a.

Međutim, portparolka IAAF-e je navela da bi alžirski srednjeprugaš mogao da bude vraćen na takmičenje ukoliko bi imao lekarsko uverenje koje objašnjava da je imao povredu koja mu je smetala tokom kvalifikacione trke na 800 metara.

Prošle nedelje osmoro takmičara u badmintonu diskvalifikovano je sa Igara u Londonu nakon što su namerno izgubili mečeve kako, bi dobili lakše protivnike u nastavku turnira.

U međuvremenu je zabeležen i nov slučaj dopinga. Neimenovani italijanski sportista neće učestvovati na Igrama u Londonu, pošto je bio pozitivan na doping testu, objavio je Olimpijski komitet Italije (CONI).

CONI je potvrdio da je dobio negativne rezultate doping testa prethodno dogovorenog sa Svetskom Anti-doping agencijom. Navodi se da sportsta, koji je koristio nedozvoljene supstance, još nije doputovao u London.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA