JURIŠ NA AEL: Da li su u Partizanu nešto naučili? (20.45)

Konstantno pominjanje strpljenja navijača, koji su lagano "otkačeni" za karte na Kipru, upozorava da "crno-beli" večeras i nemaju jasnu ideju kako do 2:0

  • 1

Došlo doba da se ozbiljno strepi od Kiprana u redovima najboljih srpskih klubova! Minimalan poraz u Larnaki od AEL-a navijače Partizana ne brine toliko, koliko ono što su videli od svojih miljenika u 90 minuta meča, za koji su u najavi govorili da će biti paklen (na kraju se ispostavilo da je taj pakao napravilo nešto više od 7.000 navijača domaćih).

Videli su slabu nadu za revanš posle prikazanog!

Partizan ne juri ni 2:0 ni 3:0, juri svoju igru za koju svi u Humskoj pričaju da je tu, samo je publika još nije videla. Mnogo je više pitanja pred večerašnji duel srpskog i kiparskog šampiona (20.45 TV) upereno ka tome da li je vreme da Partizan ove sezone ne primi gol (na sve tri dosadašnje to nije bio slučaj), nego da li je sposoban da postigne barem dva, koliko je u idealnim uslovima neophodno za prolaz.

Vladimir Vermezović je u prethodnom mandatu dva puta eliminisan sa "crno-belima" baš pred publikom koju toliko apostrofira kao snagu tima. Beše to u onom tragičnom revanšu sa Petržalkom (0:0, pa poraz na penale), a onda i onom čudnom revanšu protiv Petah Tikve, koji i dan-danas većini "grobara" stoji kao veliki znak pitanja u glavi, ali i srcu.

Trener srpskog šampiona, koji neće bitno menjati sastav u odnosu na prvi meč sa AEL, svestan je da ga loša mantra prati kada su revanš mečevi od velikog značaja u Evropi u pitanju. Veruje ipak u svoj izbor... Vrlo!

- Moramo da napadnemo i istovremeno budemo strpljivi. Navijači će nam biti vetar u leđa samo ako se igrači budu dovoljno zalagali. Siguran sam da će momci podići nivo borbenosti u odnosu na meč na Kipru.

- Navijači će nam sve oprostiti, osim nedostatka borbenosti - rekao je Vermezović u najavi meča, najavivši Lazara Markovića u startnoj postavi.

Izjava trenera kluba, koji nije želeo da uzme karte za svoje navijače uoči prvog susreta, a sada traži vetar u leđa i strpljenje, pitanje je koliko je realna i da se ostvari.

"Crno-beli" su se i protiv Valete u određenim momentima suočili sa zvižducima, vređanjem uprave i pojedinih igrača.

Stoga ne bi trebalo da čudi što bi, ako sve ne krene poptuno idealno po "crno-bele" na početku, meč od vitalnog evropskog značaja mogaо da preraste u ogroman izliv negativne energije sa tribina.

Biće napeto u Humskoj!

PARTIZAN - AEL 20.45

STADION: Partizan. KAPACITET: 32.000. SUDIJA: Karlos Gomez (Španija)

PARTZAN (4-2-3-1): Stojković - Ivanov, Ostojić, Aksentijević, Volkov - Saša Marković, Ilić - Babović, Tomić, Lazar Marković - Stefan Šćepović.

AEL: Degra - Žunior, Ouon, Airosa, Karlitos - Dede, Bebe - Nikolau, Loreco, Žilberto - Vu.

(S. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Purger

    8. avgust 2012 | 19:18

    Ajde Srbi zgazite te Ciprane i nek vas moj Dinamo izvuče u četvrtom pretkolu,pa da konačno malo ozbiljnija grupa dođe u grad..Bilo bi pakleno ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA