JUNAK PIJETLOVIĆ: Čekao sam tri godine na ovu šansu

- Drago mi je što se ovako završilo, mislim, nije mi drago zbog Sora, on je vrhunski golman, ali trener je osetio potrebu da ga zameni, i to se isplatilo - rekao je mladi golman vaterpolista Srbije

  • 0

Drugi golman vaterpolo reprezentacije Srbije Gojko Pijetlović, junak preokreta u četvrtfinalu Olimpijskog turnira protiv Australije, rekao je posle meča da je tri godine čekao ovakvu šansu i da je srećan što je opravdao poverenje.

- Od 2009. godine sam u reprezentaciji i sada sam prvi put ušao u jednan ovako važan meč. Drago mi je što se ovako završilo, mislim, nije mi drago zbog Sora, on je vrhunski golman, smatram da nije loše branio, ali trener je osetio potrebu da ga zameni, i to se isplatilo - izjavio je Pijetlović novinarima u Londonu.

Prema njegovima rečima, meč nije prelomio on nego dobra odbrana celog tima.

- Prelomila je naša odlična igra u odbrani u drugom delu kada smo primili samo samo jedan gol. Australijanci su bili nezgodni u prvom delu, prvenstveno zbog toga što naš napad sa igračem više nije bio na nivou. To moramo da popravimo za polufinale, a odbrana je i do sada funkcionisala i funkcionisaće i dalje - poručio je Pijetlović.

Selektor Dejan Udovičić istakao je da se sada najbolje videlo da njegova upozorenja o četvrtfinalu kao najtežem meču nisu bila uzaludna.

- Ovo je Olimpijski turnir, svako je došao da uradi najbolje što može. Četvrtfinale je biti ili ne biti, jer su sve ekipe maltene izjedačene i nebitno je da li si prvi ili četvrti na tabeli. Na početku meča naseli smo na njihov trik, brzopleto smo završavali napade i prihvatili duel igru na dva metra. Problemi u odbrani su posledica slabog napada, hteli smo da damo tri gola iz jednog napada, a to ne može. Posle smo išli korak po korak i sve nam se vratilo - rekao je Udovičić, uz konstataciju da je i njemu i igračima svejedno sa kim će igrati u polufinalu.

Na pitanje ko će biti prvi golman u tom meču Udovičić je rekao:

- Soro, naravno. Imam poverenja u njega, nije on kriv što smo primili šest ili sedam golova. Zamenio sam ga više psihološki nego rezonski - poručio je Udovičić.

Srbija će u polufinalu igrati protiv pobednika četvrtfinalnog duela između Italije i Mađarske.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA