Švacer se rasplakao govoreći o dopingu

Suze su krenule kada je Italijan počeo da priča o tome kako je sakrio nedozvoljena sredstva u kući koju je delio sa klizačicom Karolinom Kostner

  • 0

Olimpijski šampion u brzom hodanju, Italijan Aleks Švacer, koji je izbačen sa Olimpijskih igara u Londonu zbog dopinga, rasplakao se na konferenciji za novinare dok je pričao o tome kako je sakrio nedozvoljena sredstva u kući koju je delio sa klizačicom Karolinom Kostner.

Švacer je rekao da je nedozvoljeno sredstvo EPO kupio u Turskoj i čuvao ga u kutiji vitamina u frižideru.

On je rekao da se nadao da će ponoviti svoj uspeh iz 2008. godine na trci od 50 kilometara u Londonu, ali je izbačen kada je pao na testu za doping.

Na konferenciji za medije u Bolzanu Švacer se rasplakao i sakrio lice rukama dok je pričao o tome kako je preko interneta saznao za EPO i njegovu upotrebu, prenosi AP.

Švacer je demantovao spekulacije o tome da je drogu dobio od Mikela Ferarija, lekara kome je 2002. godine italijanska Biciklistička federacija zabranila pristup sportistima i koji je takođe sarađivao sa legendarnim Amerikancem Lenosom Armstrongom.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA