ŠPANOVIĆEVA 11. U FINALU: "Uspeh je biti među 12 najboljih na svetu!"

- Daleko od toga da nisam spremna, ali potrebno je mnoge kockice da se poslože da bih skočila rezultat koji sam skakala do prošle godine - rekla je atletičarka

  • 0

Srpska atletičarka Ivana Španović zauzela je u finalu olimpijskog takmičenja u skoku udalj poslednje 11. mesto rezultatom 6,35 metara.

Španovićeva je prvu seriju "pretrčala" na 4,29, u drugoj je skočila mnogo bolje 6,33 metra, a u trećoj 6,35.

Španovićeva je skakala daleko ispod svojih mogućnosti,postigavši za 43 centimetra slabiji rezultat od svog nacionalnog rekorda (6,78).

Ona je posle finala izjavila da nije mala stvar osvojiti 11. mesto na Olimpijskim igrama, pogotovo u skoku udalj, ali da ostaje žal za tim što u finalu nije ostvarila bolji rezultat.

- Juče sam odradila pola posla, danas je trebalo da završim na jedan drugi način, ali nisam uspela. Može sad neko da priča da li je to sreća ili ne, ali ja sam među 12 najboljih na svetu, i to je veliko dostignuće. Žao mi je što nisam skočila bolje, ali na kraju sam zadovoljna osvajanjem 11. mesta - rekla je Španovićeva novinarima u Londonu.

Ona je dodala da joj je cela sezona bila turbulenta zbog problema sa povredom butine, da joj je to još sveže u glavi, ali da je u London stigla spremna.

- Daleko od toga da nisam spremna, ali potrebno je da se mnoge kockice poslože da bih skočila rezultat koji sam skakala do prošle godine. Nažalost, trening i takmičenje nisu isto, svejedno je da li sam 11. sa 6, 40 ili 6,70. Naravno, više bih volela da sam skočila 6,80 nego 6,35 - poručila je atletičarka.

Zlato je osvojila Amerikanka Britani Ris sa skokom 7,12, srebro je pripalo Eleni Sokolovoj (7,07), a bronza Džanej Deloa (6,89).

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA