≫ 

Juta overila plej-of na "divljem" Zapadu, usijala se mrežica Sansa od Tompsonovog rafala, Gordon udario rampu sezone (VIDEO)

Džezeri slavili u Los Anđelesu i dve utakmice pre kraja regularnog dela bezbrižno čekaju rasplet

  • 2

NBA karavan stigao je skoro do samog kraja regularnog dela sezone, većini ekipa preostale su još dve utakmice, a najveća gužva za doigravanje napravila se u Zapadnoj konferenciji gde su do sada samo četiri tima sigurna za plej-of: Hjuston, Golden Stejt, Portland i od prethodne noći Juta.

Džezeri su trijumfom protiv Lejkersa u Los Anđelesu 112:97 stigli do 47. pobede, pobedu manje, ali i poraz više imaju čak tri tima koja su poravnata: Nju Orleans, San Antonio i Oklahoma.

Osmoplasirana Minesota ima pobedu manje od nabrojanih, kao i Denver - a ova dva tima će, kako stvari stoje, u najdramatičnijem scenariju prethodnih godina u međusobnom duelu, poslednjem za oba tima, odlučiti o poslednjem putniku u doigravanje.

Taj meć igra se u Minesoti.

Prethodno, Nagetsi gostuju Portlandu, a Timbervulfsi imaju odavno prežaljeni Memfis kod kuće.

Što se tiče Jute, koja je letos prilično promenila sastav, ali i došla do pave igre i hemije u ekipi, do pobede u Los Anđelesu vodili su je kandidat za "rukija" godine Donovan Mičel sa 28 poena i sjajni Džo Ingles sa 22.

Pobedi su doprineli i Džej Krauder koji je ubacio 18, te O'Nil sa 15 poena.

Hart je bio najefikasniji kod Lejkersa sa 25 poena.

Jednu od najboljih partija ove sezone pružio je Klej Tompson u pobedi Golden Stejta nad Finiksom 117:100.

Foto: Tanjug/Ap

Meč nije imao naročit rezultatski značaj, Voriorsi su odavno "zakucani" na drugom mestu, Sansi daleko van zone plej-ofa, pa je to bila prilika da se ruka opusti i publika vidi lepu košarku.

Istakao se, rekosmo, Tompson koji je 22 od ukupno 34 poena ubacio u prvoj četvrtini - 19 od prva 22 poena bila su njegova!

Obećava ova partija šutera šampiona pred doigravanje i ohrabruje Kera koji i dalje ne može da računa na Stefa Karija.

Na Istoku, Filadelfija pokazuje ozbiljnu snagu, šalje poruku rivalima da će se i te kako pitati kad krenu plej-of serije: Sevetisiksersi su zabeležili 50. pobedu ove sezone, 14. uzastopnu!

Fila je, ponovo bez prvog centra Džoela Embida, lagano savladala Dalas 109:97 uz još jednu zapaženu partiju maestralnog Bena Simonsa koji je isporučio Mevsima 16 poena, dodao 9 asistencija i 7 skokova.

Džej Džej Redik je bio najefikasniji sa 18 poena.

Veče u kojem je malo mečeva imalo rezultatski značaj obilovalo je atraktivnim potezima kao što je ova Gordonova blokada sa utakmice Toronto - Orlando (112:101).

REZULTATI

Šarlot - indijana 117:123

Filadelfija - Dalas 109:97

memfis - Detorit 130:117

Los Anđeles Lejkers - Juta 97:112

Toronto - Orlando 112:101

Finiks - Golden Stejt 100:117

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA