MOK kažnjava Blejka jer je trčao sa satom od pola miliona dolara

Međunarodni olimpijski komitet sprema kaznu za Johana Blejka, pošto je ovaj u finalu trke na 100 metara nosio sat, koji po pravilima nije smeo da nosi

  • 0

Za nešto manje od šest sati Johan Blejk bi oko vrata mogao da stavi zlatnu medalju u trci na 200 metara. Naravno, samo ukoliko pronađe način da pobedi zemljaka Juseina Bolta koji je na upola manjoj deonici pokazao superiornost. Pobeda "munje" na 100 metara nije zaintrigirala nikoga u Međunarodnom olimpijskom komitetu, ali je na istoj trci zglob desne ruke Blejka postao "interesantan".

 

Naime, na njemu je u tih desetak sekundi bio, ako je verovati, 500.000 dolara vradan sat, a koji je dizajnirao Ričard Miljee, isti čovek koji "radi" satove i za Rafaela Nadala. Sat u boji jamajčanske zastave mogao bi ga koštati, jer MOK ne toleriše ništa što nema veze sa opremom države ili sponzorima koji su u vezi sa reprezentacijom.

 

"Turbilion", naziv modela, iziritirao je čelnike MOK, pa su ovi ekspresno, zbog pravila, pokrenuli istragu. Ukoliko se ispostavi, a verovatno hoće, da Blejkov sat nema "veze" sa sponzorima Jamajke, biće novčano kažnjen i neće biti sankcionisan zabranom trčanja u trci na 200 metara. Samo, moraju da "delaju" brzo jer bi u protivnom na 200m Johan mogao da se pojavi sa istim satom na ruci.

 

Podsetimo, Rafa je u Parizu nosio model vredan 525.000 dolara, a isti dizajner je za iste pare napravio i sat za poznatog američkog golfera Bubu Votsona.

 

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA