MATEMATIČARI IZRAČUNALI: Meksiko pobeđuje Brazil sa 4:3 u finalu OI

Snove Brazilaca da se dokopaju prvog olimpijskog zlata u istoriji mogli bi da rasprše Meksikanci i - matematika

  • 0

U finalu fudbalskog turnira na Olimpijskim igrama sastaće se Brazil i Meksiko, a iako većina stručnjaka, pa i navijača, prednost daje Nejmaru, Gansu i ostalim čarobnjacima iz zemlje kafe, sambe i fudbala, jednom, ne baš naučnom studijom, otkriveno je  je da će do zlata stići "sombrerosi" i to pobedom od 4:3.

Do ovog zaključka grupa samozvanih naučnika stigla je proučavajući put finalista do meča za titulu olimpijskog šampiona. Brazil je na tom putu ostvario sve pobede i u svakoj je postizao po tri gola, dok je računica za Meksikance nešto komplikovanija.

Izabranici Luisa Fernanda Tene igrali su po sistemu nerešeno-pobeda od jednog gola razlike, pobeda sa dva razlike. Po toj računici, u finalu je došao red na pobedu od jedan razlike, a pošto je "jasno" daće Brazil dati tri, Meksikanci moraju da postignu četiri kako bi pobedili s golom prednosti.

Put do finala:

BRAZIL:

Grupna faza: Brazil - Egipat 3:0, Brazil - Belorusija 3:1, Brazil - Novi Zeland 3:0. Četvrtfinale: Brazil - Honduras 3:2. Polufinale: Brazil - Južna Koreja 3:0

MEKSIKO:

Grupna faza: Meksiko - Južna Koreja 0:0 (0), Meksiko - Gabon 2:0 (+2), Meksiko - Švajcarska 1:0 (+1). Četvrtfinale:

Meksiko - Senegal 2:2 p4:2 (0). Polufinale: Meksiko - Japan 3:1 (+2)

Ako ste pomislili da biste mogli da unovčite ovu informaciju - prerano ste se obradovali! Slučajnost ili ne - pojedine svetske kladionice izbacile su iz ponude klađenje na tačan rezultat 4:3, iako je ostavljena mogućnost za neke druge ekstremne rezultate - 5:2, 6:3 i slične, na koje su kvote od 150 pa naviše.

Finalni meč fudbalskog turnira na OI u Londonu biće odigran u nedelju od 16.00 na stadionu "Vembli".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA