Partizan poražen posle penala, Sarajevu pehar na Zlatiboru (FOTO)

Klub iz BiH prvi je šampion Kupa Prijatelstva evropskih klubova

  • 14

Sarajevo je pobednik Kupa prijateljstva evropskih klubova 2018 pošto je u finalu savladalo Partizan nakon jedanaesteraca. Heroj bordo tima bio je golman Belmin Dizdarević, koji je blistao tokom celog meča, a na kraju je imao ključnu ulogu u veoma dramatičnoj penal seriji.

Upravo je Dizdarević izborio jedanaesterce za svoj tim, pošto je u toku regularnog dela susreta odbranio nekoliko odličnih prilika igračima Partizana. Dizdarević je u prvom poluvremenu fantastičnom paradom zaustavio šut Novića, da bi nešto kasnije imao i malo sreće kada je Milosavljević izašao sam ispred njega i pucao preko gola.

Vredi istaći i da je Sarajevo imalo jednu odličnu šansu u prvih 40 minuta, međutim Konjalić je iskosa sa desne strane šutirao pored gola.

U drugom poluvremenu je ponovo u glavnoj ulozi bio Dizdarević. Odbranio je nekoliko vrlo opasnih šuteva igrača u crno-belim dresovima, pa je rezultat posle 80 minuta ostao nerešen - 0:0.

U penal seriji Sarajevo je prvo stiglo do prednosti, pošto je u trećoj seriji Dizdarević odbranio šut Milosavljevića. Ipak, odmah nakon toga golman Partizana Vukanić je u četvrtoj seriji zaustavio šut Dervišagića i tako vratio svoj tim u igru. Rezultat je ostao izjednačen sve do sedme serije u kojoj je na iznenadjenje svih golman Sarajeva Dizdarević uzeo loptu da šutira jedanaesterac za svoj tim. Uz malo sreće, njegov šut je završio u mreži, da bi potom junak ove utakmice odbranio penal Pavloviću i Sarajevo je došlo do velike pobede - 6:5.

Finale Kupa prijateljstva evropskih klubova 2018:

Sarajevo – Partizan 0:0 (penalma 6:5)

Slavlje igrača Sarajeva posle pobede u finalu "turnira prijateljstva" Foto: www.efcf.rs
Foto: www.efcf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BIA

    10. jun 2018 | 20:53

    Ovaj partizan nas ponizava na svakom koraku

  • Singidunum

    10. jun 2018 | 22:05

    Daj bre ovo ima samo kod nas u Partizanu, da covek koji je poceo ne juce nego sutra, da uci za trenera, vodi ozbiljnije uzraste u mladjim kategorijama. Posle sramotne utakmice protiv Zvezde na Teleoptiku njemu se daje ova talentovana generacija da ih "usavrši" i skroz upropasti.Da paradoks bude veći,čovek je "napredovao" jos vise, i biće pomocni Djukiću u prvom timu !Mozda je od dva zla to i manje,bar neće sakatiti talentovane momke,a u prvom timu nema šta da traži,kao ni mnogi koji su sada tu gde jesu !Da nije smešno bilo bi više nego tužno !

  • Gangula

    10. jun 2018 | 19:16

    Jos tuguju za Fadiljom pa im nije do igre

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA