≫ 

Švedski fudbaler objasnio provokaciju: To radim odmalena zbog svojih albanskih drugara (FOTO)

Pontus Janson se našao na udaru zbog mahanja "krilima" pre utakmice sa Švajcarskom

  • 11

Švedska je ispunila želju mnogih srpskih navijača - pobedila je i eliminisala sa Mundijala "omraženu" Švajcarsku i plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

>>> Švajcarci lete kući na krilima albanskih orlova, Švedska ide u 1/4 finale Mundijala (VIDEO)

Strelac jedinog gola bio je Emil Forsberg uz "pomoć" Akandžija, što se ispostavilo kao dovoljno za pobedu u tvrdoj i "ružnoj" utakmici.

Mnogi navijači, najviše je takvih u našoj zemlji, likuju zbog poraza Sajdžija, razume se i zbog čega, ali glorifikuju još nešto vezano za ovaj duel što se desilo dan ranije: švedskog reprezentativca Pontusa Jansona koji je u stilu Šaćirija i Džake otpozdravio kada ga je zumirala kamera.

Janson je u sada već dobro poznatoj pozi rukama, sklopljenih da obrazuju dvoglavog orla, navodno "pecnuo" Švajcarce, odnosno Albance iz njihovih redova, Šaćirija, Džaku i ostale, koji ovog puta nisu imali priliku da se raduju na taj način.

Umesto njih, to je uradio Šveđanin, ali su njegovi motivi bili potpuno drugačiji.

Njegova šaljiva gestikulacija zabeležena je na treningu dan pre utakmice i izazvala je oštru reakciju u švajcarskim medijima.

- Možda je hteo da pokaže solidarnost sa kažnjenim igračima Švajcarske, ali ipak mislim da je hteo da kaže kako će da odleti sa šampionata sutra - rekao je novinar švedske stanice "Telebasel" Florijan Kunc.

Brzo posle "bure" koja se podigla, oglasio se i Janson na instagramu.

- Što se tiče mog orla, nema nikakve veze sa Švajcarskom ili nečim političkim, to radim od malena zbog mojih albanskih drugara - objasnio je.

Foto: twitter/UkiPajp

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1999

    3. jul 2018 | 20:25

    Pa vi ste kao bili neutralni u drugom svetskom ratu a ovamo se zdusno saradjivali I pomagali hitleru ,tako od tebe ne iznenadjuje ovakav potez,nema ovo veze sa nicim politickim ja to tako pisem od malena iz druzenja sa antifasistima.

  • keksic

    3. jul 2018 | 21:41

    Ka Svedjani nisu hteli biti tvoji prijatelji nego Albanci i to odmalena, nesto nije u redu s tobom..

  • Љиљана

    3. jul 2018 | 21:48

    Па и Србија има двоглавог орла, белог. Треба им објаснити историју, јер сви ду они 'испраних' мозгова, знају само оно што им штампа сервира.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA