OI U LONDONU, DAN 15: Milica Mandić pretposlednja nada za medalju

Pretposlednjeg takmičarskog dana na olimpijska borilišta u Londonu izlazi troje srpskih predstavnika

  • 0

Pretposlednjeg takmičarskog dana na Olimpijskim igrama u Londonu Srbija će imati predstavnike u tri discipline - tekvondu, kajaku i atletici.

Reprezentativka Srbije u tekvondu Milica Mandić nastupiće u kategoriji preko 67 kilograma, a prvo kolo na programu je od 13 sati. U uvodnom meču protivnica joj je anonimna Tatiligom Krouli iz Samoe, protiv koje Mandićeva ne bi trebalo da ima problema, ali joj već u narednoj rundi sledi okršaj sa olimpijskom šampionkom Marijom del Rozario Espinosom.

- Meksikanka brani zlato iz Pekinga. Biće to izuzetno jak meč, ali mi verujemo u to da Mandićeva ima kvalitet ne samo da nju pobedi, već i da napravi vrhunski rezultat - rekao je prvi čovek naše tekvondo reprezentacije Dragan Jović.

Kajakaš Marko Novaković će u 10.30 sati učestvovati u finalu discipline K1 na 200 metara. On se u olimpijsko finale plasirao pošto je u prvom polufinalu osvojio treće mesto sa vremenom 36,293 sekundi.

- Trudio sam se da opravdam poziv i pokažem da nisam ovde slučajno. Kao što sam rekao i pre Olimpijskih igara, daću sve od sebe za finale, i to sei  desilo. Sada ću gledati samo da uživam. Može svašta da se dogodi, neću posustajati do poslednjeg zaveslaja - rekao je Novaković.

On je dodao da poštuje rivale i da ga ne opterećuje titula evropskog prvaka.

- Svi finalisti su super momci, imam veliko poštovanje prema njima. Trudiću se da dam sve od sebe i nadam se da će ljudi u Srbiji biti zadovoljni. Nije mi bitno koja sam staza, to mi ne smeta - poručio je Novaković.

Od naših sportista danas nastupa i atletičar Nenad Filipović, koji u 10 sati startuje u trci na 50 kilometara u hodanju.

Srbiji je još preostala sutrašnja borba za bronzu u vaterpolu i nastup maratonca Darka Živanovića, koji realno nema šanse za medalju.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA