Kaladzeu sud zaplenio imovinu, mora da plati i kaznu od 8,4 miliona evra

Bivši igrač Milana kažnjen je zbog navodnog nelegalnog finansiranja gruzijske opozicije

  • 0

Jedan od najboljih gruzijskih fudbalera svih vremena Kaha Kaladze našao se u nemilosti sudskih organa svoje zemlje. Bivši član zlatne generacije AC Milana kažnjen je oduzimanjem celokupne imovine i novčanom kaznom u iznosu čak 8,4 miliona evra, jer je nedavno sa jednog od svojih računa podigao dva miliona dolara, kojima se posle toga izgubio svaki trag.

Iako je reč o njegovom novcu, podizanje tolike vrednosti uvek alarmira državne organe, koji potom prate šta se dešava sa parama. U ovom slučaju, trag novca se izgubio, zbog čega je Državno tužilaštvo Gruzije pokrenulo istragu. Stvar je završila na sudu, a tokom procesa Kaladze nije želeo da otkrije šta je uradio s novcem.

Sud je naložio plenidbu celokupne njegove imovine u Gruziji i odredio mu astronomsku novčanu kaznu.

Kaladze je presudu prokomentarisao kao politički motivisanu. On je, naime, kandidat opozicije na parlamentarnim izborima, koji će se održati u oktobru. Aktualnog gruzijskog predsednika Mihaila Saakašvilija preko Fejsbuka je optužio da protiv njega vodi prljavu političku kampanju, ali su mu iz predsedničkog ureda odgovorili da je kažnjen jer na ilegalan način podupire finansiranje opozicije.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA