≫ 

Nadal tražio da se meč igra bez krova, presudio je Đokovićev glas protiv!

Pravila su pravila, Englezi su se njih držali i u ovom slučaju kao pijan plota

  • 0

Novak Đoković, taj ponekad osporavani vegan, u velikom stilu se vratio na najveću tenisku pozornicu. Ne može bolje od ovog - plasman u finale Vimbldona, pobeda protiv velikog rivala Rafe Nadala u još jednom njihovom meču koji će se prepričavati.

>>> Novak je konačno u finalu Vimbldona, Rafa pao posle drame u dvodnevnom maratonu! (VIDEO)

Veliki rivali počeli su juče, nastavili danas da "bljuju vatru" na centralnom terenu, koji je, što je i tema ove vesti, bio natkrovljen iako se meč igrao usred bela dana.

Razlog? Kao i uvek kada su Englezi u pitanju: pravila.

S obzirom na to da je meč dan ranije počeo u kasnim večernjim saima, te je krov namaknut, a reflektori upaljeni, prema propozicijama u istim uslovima mora se nastaviti. Sem ako se obojica tenisera slože da se krov pomeri.

>>> Zbog ovoga živim i igram tenis: Đoković posle maratona sa Nadalom nije mogao da sakrije emocije! (VIDEO)

Međutim, nisu oba tenisera bila za tu varijantu: Novak jeste, ali Nadal je zahtevao od organizatora da se krov pomeri i da se meč igra pod otvorenim nebom. Jasno je i zbog čega. Španac igra bolje na otvorenom, za razliku od našeg asa, što je i te kako imao na umu, međutim pravila Vimbldona su jasna.

Nastavak meča, još jednog antologijskog, doneo je epsku borbu i pobedu srpskog tenisera, koji će već sutra protiv sigurno odmornijeg Kevina Andersona pokušati da se četvrti put popne "na krov" Vimbldona.

VIDEO: Ovako je Novak "ubijao" vreme dok je čekao početak meča sa Nadalom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA