Juventus pobednik Superkupa: Napoli bojkotovao ceremoniju!

- Posvećujem ovaj trofej Konteu! Pokazali smo da smo složni i da ništa ne može da nas slomi - rekao je Karera, nekadašnji Konteov pomoćnik. Napoli u finišu meča dobio dva crvena kartona. Nezadovoljni suđenjem, svi iz tog kluba bojkotovali su ceremoniju na kojoj su dodeljene medalje

  • 0

Juventus je osvojio Superkup Italije savladavši Napoli rezultatom 4:2 na stadionu "Ptičje gnezdo" u Pekingu. Posle regularnog toka meča, rezultat je bio 2:2.

Napoli je čak dva puta vodio golovima Edisona Kavanija u 27. minutu i Darka Pandeva, dok su za Juve golove postigli Kvadvo Asamoa, pojačanje iz Udinezea, i Arturo Vidal sa bele tačke u 74. minutu. Sadašnji predvodnik "stare dame" Masimo Karera posvetio je ovaj trofej Antoniju Konteu, treneru Juventusa, koji je suspendovan zbog klađenja.

- Presrećan sam! Odigrali smo dobru utakmicu i zasluženo smo pobedili. Posvećujem ovaj trofej Konteu! Pokazali smo da smo složni i da ništa ne može da nas slomi - rekao je Karera, nekadašnji Konteov pomoćnik.

Napoli je bojkotovao ceremoniju, na kojoj su igrači Juventusa podigli pehar. Uprava fudbalskog kluba iz Napulja nije želela da prisustvuje ceremoniji zato što su nezadovoljni sudijskim odlukama. Oni su u Pekingu dobili čak dva crvena kartona! Makedonski reprezentativac Darko Pandev "pocrveneo" je u 85. minutu, dok je u poslednjem minutu meča zbog drugog žutog kartona napolje morao Zuniga.

Znatno oslabljeni Napoli nije odoleo napadima Juvea. Najpre je u 97. minutu autogol postigao Mađo, a Mirko Vučinić bio je precizan u 102. minutu.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA