≫ 

I ovo smo doživeli: Veliki Milan priznao da nema para da plati transfer srpskog igrača!

Milinković Savić je nedostupan za "rosonere", kaže direktor kluba Leonardo

  • 14

Milan je dobio veliko pojačanje u liku nekadašnjeg igrača, legendarnog Paola Maldinija, koji je postavljen na funkciju direktora kluba, on je u ponedeljak pričao o idejama koje ima, najvažnijim temama vezanim za klub, a ona koja je najviše zanimala novinare je mogući transfer Sergeja Milinković Savića iz Lacija o kojem se priča poslednjih nedelja.

>>> Najmoćniji agent fudbala ima savršen plan za Sergeja, Luku i Real: Ako ovo završi on je transfer bog!

S obzirom da je Maldini tek stigao, novinarima je odgovor ponudio tehnički direktor Brazilac Leonardo, koji je rekao da je za Milan transfer Srbina nemoguća misija.

- U svetlu finansijskog fer-pleja nećemo potpisivati top plejmejkera - objasnio je Leonardo na promociji legende kluba Paola Maldinija na funkciju direktora kluba.

- Ako uspemo da pronađemo način, u skladu sa pravilima (fer pleja), da izvedemo čudo i potpišemo igrača koji će doneti mnogo ekipi, svakako da ćemo pokušati. Ali, možda nećemo uspeti u tome.

Sad je jasno i gde Milinković-Savić sigurno neće preći ovog leta: Milan nema para da isprati ponudu Lacija Foto: Tanjug/Ap

Leonardo je prešao na stvar, podelio sa novinarima trenutnu situaciju sa finansijama, koja i nije tako loša, ali je i dalje daleko od toga da "rosoneri" mogu da se upuste u trku za najveća imena sa Realom, Mančesterima, Barselonom, Juventusom...

- Posao koji smo već uradili (za Gonzala Iguaina, koga sukupili, i Sergeja Milinković Savića, kome su poslali ponudu), nam mnogo znači i u skladu je sa pravilima, ali je veoma teško da to ponovimo. FFP (Fifa fer plej) kaže da možeš da trošiš samo onoliko koliko zaradiš, a mi smo u ovom trenutku potrošili više nego što bi trebalo, zbog čega danas nismo ni u Ligi Evrope. Tako da sada moramo biti veoma pažljivi i držati se fer pleja. Da bismo to postigli, moramo uvećati zaradu i potrošnju. Za to će nam trebati vremena, nije moguće da se to odmah desi.

Govoreći o Srbinu iz Lacija, Leonardo je imao samo reči hvale, ali je i konstatovao da je Milinković-Savić u ovom trenutku dostupan samo najbogatijim evropskim klubovima.

- Milinković-Savić je san mnogih klubova, nažalost, u ovom trenutku razmišljati da angažujemo igrača koji toliko vredi je nemoguće za nas. Čak i pre godinu dana da ste me pitali da izaberem jednog igrača iz Serije A da ga dovedem, opet bih njega izabrao. On je kompletan igrač, moderan plejmejker, ali mi jednostavno nemamo finansije da ga kupimo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mirko

    6. avgust 2018 | 18:43

    Jos jedna Kezmanova patka

  • Grobari 1970

    6. avgust 2018 | 18:53

    SMS je precenjen. Ne moze on da vredi kao jedan Rolando,jer nema ni R od njega. Covek ako vredi 40 miliona MAX. Nek nego baci pare,uvek ima dalabu koji ce da plati toliko. Npr kao Iliev za Sumu.

  • Zemunac

    6. avgust 2018 | 20:51

    Ja sam Srbin i obožavam da gledam Srbiju u bilo kom sportu, naručito volim da pratim fudbal kad igra Srbija i generalno volim da gledam fudbal kad igra bilo koja reprezentacija, bilo koji klub. Kratko i jasno obožavam fudbal da gledam i ja mislim da se po malo razumem u taj sport, znam da procenim ko je kakav igrač itd. Jedna stvar mi nije jasna, bez obzira što je Sergej M. S naš, on je po meni nikakav igrač, nerazumem zašto ga toliko dižu u nebesa, porede ga sa najboljim veznim igračima na svetu, porede ga čak sa K. Ronaldom, Pogbom, Lukom M. Itd. Nije mi jasno ko ga tolko gura i dal je moguće da se u svetu tako providno neke stvari rade. Po meni svako ko se i malo razume u fudbal vidi da je on igrač za neki prosečan tim u ovih 5 najaćih liga u Evropi, pa čak i u tim ligama kod mene nebi imao mesta u prvih 11. Neka mi neko da svoje mišljenje o ovome što sam konstatovo. Gledo sam ga na svetskom pažljivo i totalno sam razočaran u njegovo svatanje fudbala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA