Mo Farah predvodi olimpijce u borbi protiv gladi

"Srećan sam što sam ovde krenuo u novi život i što sam odrastao ovde, nakon što sam kao dečak živeo u Somaliji. Ali, ima i dece koje se suočavaju sa umiranjem od gladi, i moramo nešto da učinimo u vezi sa tim"

  • 0

Grupa atletičara učesnika Olimpijskih igara iz nekoliko zemalja, na čelu sa britanskim dugoprugašem somalijskih korena Mohamedom Mo Farahom, pozvala je iz Londona svetske lidere da utiču na smanjenje broja neuhranjene dece u siromašnim državama.

Olimpijci, među kojima su etiopijska trkačica Tiruneš Dibaba i britanski skakač u dalj Greg Raterford - oboje osvajači zlatnih medalja na Igrama u Londonu - zatražili su putem otvorenog pisma od premijera Velike Britanije Dejvida Kamerona da mu smanjenje broja neuhranjene dece bude prioritet kad njegova zemlja postane predsedavajuća u Grupi 8.

Samit je okupio lidere iz Brazila, Kenije, Bangladeša, Indije i Irske. Među pozvanima bili su i Mo Farah, kao i legendarni Etiopljanin Haile Gebreselasije i Pele.

Farah je sam pokrenuo humanitarnu akciju za prikupljanje pomoći postradalima usled katastrofalne suše na rogu Afrike, i na samitu je rekao da ga je glad među decom "dirnula u srce".

- Srećan sam što sam ovde krenuo u novi život, i što sam odrastao ovde, nakon što sam kao dečak živeo u Somaliji. Ali, ima i dece koje se suočavaju sa umiranjem od gladi, i moramo nešto da učinimo u vezi sa tim - rekao je dvostruki olimpijski šampion.

(Beta)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA