KRAJ: Kako će Irska bez Givena?

Čuveni golman se posle šesnaest godina oprostio od reprezentacije. Neće nastupati na meču između Irske i Srbije u sredu

  • 0

Golman Šej Given povukao se iz reprezentacije Irske posle više od 16 godina i rekordnih 125 utakmica u nacionalnom dresu.

Iskusni 36-godišnji golman Aston Vile debitovao je za Irsku 1996. protiv Rusije, a bio je član tima koji je na ovogodišnjem prvenstvu Evrope u Poljskoj i Ukrajini završio takmičenje u grupnoj fazi porazima od Hrvatske, Španije i Italije.

Irski selektor Ðovani Trapatoni izostavio je Givena iz sastava, koji će u sredu u Beogradu igrati prijateljsku utakmicu protiv Srbije, pošto je rešio da podmladi ekipu nakon razočaravajućeg nastupa na kontinentalnom šampionatu.

- Ovo je za mene bila izuzetno teška odluka. Posvetio sam 16 godina života svojoj zemlji i srodio sam se sa timom kojeg vodi Trapatoni.

- Želim da zahvalim Ðovaniju, njegovom pomoćniku Marku Tardeliju i treneru golmana Alenu Keliju na podršci tokom mog boravka u ekipi. Ja ću i dalje biti najveći navijač Irske i želim momcima mnogo uspeha u nastupajućim takmičenjima - rekao je Given za sajt FAI.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA