SEĆATE LI SE NJEGA? Mondragona zvali u reprezentaciju u 41. godini?!

Naslednik Renea Igite dobio poziv selektora Kolumbije da brani u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

  • 0

Dok u Srbiji dve godine traje prepucavanje da li bi Vladimira Stojkovića trebalo zvati u reprezentaciju jer ga pojedini navijači ne žele, u Kolumbiji se ni ne postavlja pitanje selektoru zašto je reaktivirao dugogodišnjeg reprezentativnog čuvara mreže Farida Mondragona.

Jedan od najbolji golmana koje je iznedrilo tlo Južne Amerike dobio je poziv od Argentinca Pekermana da se vrati u A selekciju Kolumbije posle dve godine i karijere od 17 godina u nacionalnom timu za koji je svojevremeno branio i Rene Igita.

Mondragon je sada član Deportivo Kalija i sa punom 41. godinom raduje sa kao da će debitovati u nacionalnom timu.

- Srećniji sam nego kad sam prvi put pozvan i probaću da iskoristim ovu priliku - rekao je Mondragon na prozivci pred mečeve Kolumbije sa Čileom i Urugvajem u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

Mondragon je dugo bio deo možda i najboljeg golmanskog tandema na svetu devedesetih. Zajedno sa Oskarom Kordobom je konkurisao za prvog golmana Kolumbije i branio na 50 mečeva.

U karijeri je branio za čak 11 klubova, a najveći trag je ostavio u Galatasaraju čiji je član bio od 2001. do 2007. godine.

Profesionalnu karijeru je počeo 1983. godine!

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA