STIGLI OLIMPIJCI: Zbog Milice se tresao aerodrom, gruvali trubači, igralo kolo! (FOTO) (VIDEO)

Na aerodromu "Nikola Tesla" je oko 2 časa ujutru bila prava žurka u čast osvajača medalja, a skupilo se oko stotinu ljudi. Reprezentativce dočekao i predsednik Tomislav Nikolić

  • 2

Olimpijci su se vratili kući! Na aerodromu "Nikola Tesla", srpski olimpijski tim, osim pregršt novinara, dočekali su i verni navijači, porodice, rodbina i prijatelji. Oko stotinu ljudi skupilo se u holu da vaterpolistima, Ivani Maksimović i Milici Mandić priušte fantastitičnu dobrodošlicu bez obzira na sitne sate.

Najglasniji su svakako bili prijatelji i saigrači zlatne Milice iz njenog tekvondo kluba "Galeb", zbog kojih se aerodrom tresao od skandiranja "Mandić Milica - Galeb Srbija"!

Ona je u svoju zemlju donela zlato sa Olimpijskih igara, a tek joj je 20 godina. Stoga ne čude litre suze koje su krenule onog trenutka kada je ugledala roditelje i prijatelje u holu aerodroma. Trk ka njima i zagrljaj značio je da trubači mogu da počnu pozdravljanje olimpijske šampionke, ali i svih osvajača medalja Srbije.

Počela je žurka, Milica je jedva pred kamerom RTS smogla snage i koncentracije da kaže koju reč.

Sada mi je mnogo teže nego u borbi za medalju. Ovo je jako emotivan momenat, ne mogu rečima da opišem kako se osećam... Mislim da još nisam svesna šta sam napravila - rekla je Mandićeva, koja je posle 12 godina Srbiji donela zlato sa Igara, i prepustila se blagodetima dočeka u kraljičinom fazonu.

Za to vreme je Ivana Maksimović uveliko bila na ramenima svojih prijatelja koji su joj odmah dali zastavu Srbije.

- Osećaj je neverovatan i jako mi je drago zbog prisutnih... svi treba da se ponosimo i da budemo srećni. Toliko toga je uloženo i postignutom i hvala svim olimpijcima koji su se borili za boje naše zemlje - rekla je srebrna Ivana.

Poseban apaluz i euforične vriske dobili su i bronzani vaterpolisti. Kapiten Vanja Udovičić kao pravi drug, brat i saigrač zahvalio se ekipi koja je izdržala u najtvrđoj borbi, onoj za bronzu i izdigla se iz mrtvih.

– Doček dovoljno govori šta smo uradili. Čestitam svim olimpijcima, pogtovo osvajačima medalja koji su nam bili podstrek da i mi osvojimo medalju. Moja ekipa je pokazala da je šampionska. Nadam se da će i u budućnosti da se slavi i da imamo još ovakvih trenutaka – rekao je Vanja po pojavljivanju pred nekoliko stotina navijača.

Na pitanje šta su on i ekipa mislili na 11:8 za Crnogorce, kao iz topa je odgovorio:

Još šest minuta!

Prisutni navijači su pozdravili i ostale olimpijce koji su se pojavili neposredno pred pravu žurku na aerodromu: Marko Novaković, sestre Moldovan, Zorana Arunović, Milorad Čavić, Damir Mikec i ostali. Andrija Zlatić nije bio u mogućnosti da prisustvuje dočeku na aerodromu.

PREDSEDNIK NIKOLIĆ: VI STE NAJVREDNIJE ŠTO SRBIJA IMA

Na konferenciji za štampu koja je usledila posle trubača i kola, na kojoj je govorio i predsednik Srbije Tomislav Nikolić. On je rekao da sada počinje novi olimpijski ciklus, te da su olimpijci najvrednije što Srbija ima.

- Hvala vam u ime svih koji smo vas gledali i sa vama se radovali i tugovali. Osvajali smo medalje, pobeđivali, gubili, sve je to deo života. Ponosan sam na njih i sve vreme u olimpijskom selu niste čuli nijednu ružnu reč, niko, čak i oni koji su osvojili manje nego što je objektivno bilo moguće nije pokazao nekom arogancije ili nedoličnim ponašanjem da je nečim nezadovoljan - rekao je Nikolić, dodavši da olimpijci treba da prenose radost građanima Srbije jer naša država i pred velikim iskušenjima ima radost povratka sa Olimpijskih igara.

Veliki doček ispred Skupštine grada Beograda zakazan je za 20 sati.

(B. Mekić/S. Milošević/Foto: Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Signal Plus

    14. avgust 2012 | 09:41

    Dobro došli kući. Čestitam na osvojenim medaljama.

  • Aleksa

    14. avgust 2012 | 11:02

    Svaka im cast,ali da ih je docekalo samo nekoliko stotina ljudi,sprdnja,u Crnoj Gori je bilo desetine hiljada ljudi na doceku,iako su samo jednu medalju donjeli kuci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA