≫ 

Sterling na udaru rasista, ni tamnoputi navijač Čelsija nije mogao da mu pomogne! Bura na Ostrvu zbog teških uvreda za igrača Sitija (VIDEO)

Glavna tema u medijima na Ostrvu uvrede koje je doživeo fudbaler Mančester sitija na "Stamford Bridžu"

  • 1

Rasizam u Engleskoj, koliko god ga na Ostrvu minimizirali, prisutan je u velikim količnama. 

Stadioni su, naravno, mesta gde je ova pojava možda i najizraženija, s obzirom na navijačku istoriju pojedinih grupa usko vezanu za naci pokret.

Poslednji takav incident viđen je u subotu na utakmici Čelsi - Mančester siti, na meti se našao tamnoputi igrač gostiju Rahim Streling, koga je baražom uvreda zasula grupa starijih Čelsijevih pristalica.

Interesantno, među tom ekipom bio je i jedan tamnoputi navijač, koji se, naravno, suzdržao od uvreda na rasnoj osnovi.

Sterling je dan posle, u osvrtu na uvrede, govorio generalno o neravnopravnom tretmanu koji u medijima imaju igrači druge boje kože, uz akcenat na favorizovanje belaca.

- Sve što imam da kažem je da bi trebalo da postoji drugo mišljenje u vezi sa poštenim publicitetom i da svi igrači moraju da imaju jednak položaj - poručio je Sterling.

Kao primer je naveo nejednak medijski tretman prema dvojici njegovih saigrača, tamnoputom defanzivcu Tosinu Adarabioju (21) i Filu Fodenu (18).

Konkretno, Sterlingu je zasmetalo to što su pojedini mediji Adarabiojoa kritikovali jer je ovaj potrošio 2.25 miliona funti za kuću, iako nije odigrao ni minut za klub, a pohvalno pisali o Fadenu jer je ovaj kupio majci kuću od 2 miliona funti, uz komentar kako "sređuje sebi budućnost", a ovaj takođe nije ni "primirisao" mesto u timu.

Policija je uz saradnju sa Čelsijem pokrenula istragu protiv navijača koji su vređali Sterelinga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA