Ruska atletičarka ostala bez milion dolara zbog selidbe

Marija Savinova, olimpijska šampionka i najbolja atletičarka sveta za 2011, ostaće bez velike novčane nagrade jer ne živi više u Čeljabinskoj oblasti koja bogato nagrađuje svoje šampione

  • 0

Olimpijska šampionka na 800 metara Ruskinja Marija Savinova ostala je bez nagrade od milion dolara jer se neposredno pred početak Igara preselila iz Čeljabinske oblasti u Moskvu.

Iako je Marija rođena u Čeljabinsku, posle udaje se preselila u Moskovsku oblast. Lokalne vlasti Čeljabinske oblasti će džudisti Mansuru Isajevu dati milion dolara za osvojeno zlato, a bronzana Anastasija Barašnjikova će dobiti 50.000.

Ipak, da se ne završi sve loše po Savinovu pobrinuli su se i vlasti Moskovske oblasti, koje su saopštile da će joj dati nagradu, ne precizirajući o kojoj sumi je reč.

Savinova je prošle godine proglašena za najbolju atletičarku sveta u izboru Međunarodne asocijacije atletskih federacija.

(Telegraf.rs, izvor: Smedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA