≫ 

Telegraf saznaje: Kapiten Rada ponuđen Partizanu!

Ipak do realizacije posla bi morale da se poklope određene kockice, a to i nije baš jednostavno

  • 9
Aleksandar Lutovac u duelu sa fudbalerima Partizana; Foto: MN Press

Partizan je juče “kaparisao” Musu Ndjijea iz Stabeka, u potrazi je za još jednim pojačanjem iz inostranstva, ali postoje i fudbaleri na našem tržištu koji su takođe interesantni crno-belima u tekućem zimskom prelaznom roku. Među njima je - Aleksandar Lutovac (21), igrač i kapiten Rada, koji je na "radaru" kluba iz Humske, ali bi do eventualne realizacije posla morale da se poklope određene kockice, saznaje Telegraf.

Pre svega, Partizan bi morao da rastereti krilne pozicije, gde u ovom trenutku ima i na desnoj i na levoj strani nekoliko rešenja (Zoran Tošić, Marko Janković, Goran Zakarić, Đorđe Ivanović...).

Dakle, samo razmišljanje o Lutovcu uslovljava isključivo odlazak nekog od fudbalera iz postojećeg kadra.

Ukoliko bi se taj uslov i stekao, onda bi tek usledio jednako težak posao - zajednički naći jezik sa "građevinarima". Ako izuzmemo slučaj Nemanje Mihajlovića, koji je pod posebnim uslovima prešao upravo u redove Partizana (nije igrao poslednjih šest meseci ugovora, već je prosleđen u Teleoptik, iako je za njega plaćeno obeštećenje od 200.000 evra), poznato je da Rad u poslednjih nekoliko godina ne posluje sa večitima.

Naoko gledano, barijera je svakako i dužina ugovora veziste, ali možda ona i ne bi bila toliki problem ukoliko bi dva kluba mimoišli dve prvopomenute prepreke.

Aleksandar Lutovac; Foto: Marko Metlas/MN Press

Otuda se o "opciji Lutovac" još uvek razmišlja, jer su u tekućem prelaznom roku u Humskoj kao prioriteti označena pojačanja iz inostranstva, čemu u prilog i činjenica da je Musa Ndjije već potpisao za crno-bele. Ali, "pijaca" još traje, moguće je i da se priča okrene "naglavačke".

Lutovac je dobro poznat u ovdašnjoj fudbalskoj javnosti. Radi se o momku koji se fudbalski školovao u Petliću (škola fudbala), Crvenoj zvezdi i Radu, gde je 2015. godine potpisao i prvi profesionalni ugovor. Igra na poziciji desnog krila, prošao je gotovo sve reprezentativne selekcije naše zemlje i, bez obzira što je mlad, već je stekao zavidno iskustvo u domaćem takmičenju.

Minulog leta je bio nadomak prelaska u rumunski Kluž, međutim transfer nije realizovan, pa je ostao među "građevinarima" i obnovio ugovor.

VIDEO: Zoran Mirković otkrio imena Partizanovih protivnika na pripremama

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nemanja4482

    15. januar 2019 | 17:06

    Dete Juga, decko kome cela porodica navija za Partizan oduvek. A pritom je i odlican igrac.

  • Djura

    15. januar 2019 | 15:22

    Pa zar ne istupate ljudi pobogu sta to radite????

  • Војвода Вук

    15. januar 2019 | 18:14

    Још један звездаш у Партизану! Колико ће их само бити међу фудбалерима, а и навијачима...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA