Turska i Poljska izgradile 53 fudbalska stadona u poslednjoj deceniji!

Prema poslednjem izveštaju UEFA ovo su dve zemlje sa najbrže rastućom infrastrukturom u poslednjih 10 godina

  • 6

Razvoj fudbalske infrastrukture u Evropi u poslednjoj dekadi najizraženiji je u dve zemlje van Zapadne Evrope - Poljskoj i Turskoj.

To i nije toliko iznenađujući podatak, ako se uzme u obzir ekonomski bum obe države i ulaganja u sport, ali i činjenica da su moderni stadioni u najrazvijenijim zemljama na Starom kontinentu izgrađeni daleko pre nego što su Turci i Poljaci krenuli tim putem.

To, naravno, ne umanjuje sjajne rezultate dve pomenute države na ovom polju.

Prema poslednjem izveštaju Evropske fudbalske unije (UEFA), Tuska je u poslednjih deset godina kompletirala čak 26 kapitalnih projekata, dok je Poljska za isti period imala jedan više izgrađeni stadion.

- Poljska i Turska su veoma aktivni na polju izgradnje stadiona, u poslednjih deset godina u proseku su podigli više od deset stadiona nego bilo koja druga evropska zemlja - navodi se u izveštaju pod nazivom "The European Club Footballing Landscape".

I dok navijači Srbije žive u nadi da će dobiti makar jedan moderan stadion u dogledno vreme, zemlje poput Turske i Rusije, su po pitanju fudbalske infrastrukture milenijumima dalek od nas.

- U pogledu veličine i kapaciteta objekata, Turska je izgradila objekte čiji je ukupan kapacitet 750.000 mesta, što je više nego što imaju ruski stadioni (700.000), ali i oni u Poljskoj (600.000). 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Ha,ha!

    20. januar 2019 | 14:45

    A mi izgradili 2 u poslednjih 150 miliona godina.

  • Micko

    20. januar 2019 | 14:33

    A gde smo mi po tom pitanju hihihi.

  • Gemini

    20. januar 2019 | 15:20

    Sta to vredi Turcima kad sa 80 miliona stanovnika i tako dobrim uslovima za rad ne mogu da se plasiraju na neko prvenstvo a kamoli da naprave neki vredniji rezultat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA