• 0

Vujović: Červar nije toliko kukao dok su sudije krale za Hrvatsku

Nisu Danske sudije sudile nekorektno, samo su namerno grešile

  • 0

Rukometni trener Veselin Vujović analizirao je utakmicu između Nemačke i Hrvatske na Svetskom prvenstvu za portal Index. Selektor Hrvatske Lino Červar rekao je posle teškog poraza Hrvata 22:21 da su danske sudije zaslužile da idu u zatvor zbog pljačke nad Hrvatskom.

Kauboji su tim porazom od domaćina ostali bez šanse da se plasiraju u polufinale i uđu u borbu za medalje pa se moraju zadovoljiti kvalifikovanjem za Olimpijske igre 2020. Ključni trenutak se protiv Nemačke desio kada je Igoru Karačiću sviran faul u napadu, posle čega su Nemci dali pobedili.

- Hrvatska je protiv Nemačke oštećena, perfidno i grubo oštećena, ali ne bih rekao da je pokradena. Do tog kobnog trenutka za Hrvatsku, ali i za danski sudijski par, jer sigurno je da će zbog ovoga biti sankcionisani, suđenje je bilo izrazito korektno. Znate li zašto? Nemci su smatrali da će s Hrvatskom lako nakon što su videli šta je Hrvatima uradio Brazil.

Očekivali su laganicu i nisu od početka vršili pritisak na sudije. Međutim, Hrvatska je igrala srčano, hrabro, a onda povreda Strobela, pa odbrane Šega i počeli su da paniče. Celu su utakmicu sudili korektno, a onda su namerno pogrešili.

Da su kako treba interpretirali pravila, onda ne samo da ne bi Karačiću sudili nepostojeće probijanje, već bi isključili Videa zbog simuliranja. Koliko se sećam, u nastavku akcije je lopta došla do Štrleka koji je bio fauliran za sedam metara. Bio je to ružan kraj. Te scene na kraju ostavile su ružan utisak.

Vujović konstatuje da mu je posebno žao zbog Duvnjaka koji je tokom cele utakmice dobijao batine od Vinceka, ali da su i Nemci imali pravo u određenim situacijama da se žale.

- Znam da ovo što se dogodilo ljude u Hrvatskoj boli, ali toliki jauk i plač gospodina Červara mi nije baš jasan. Pa ni korektan. Bilo je slučajeva kad su neki drugi treneri kukali i jaukali na neke odluke koje su dosuđene protiv njih na utakmicama s Hrvatskom, ali njega tada to nije bolelo.

Červar po njegovom mišljenju nije dobro vodio reprezentaciju na prvenstvu i to bi mnogo bolje uradio i neki mnogo mlađi trener sa više energije. Vujović se zapitao i gde je nestala Hrvatska iz prvog kruga takmičenja, te da nju nije izbacila Nemačka, nego Brazil.

VIDEO - Sve prštalo u rukometnom derbiju Brazil - Hrvatska

(Telegraf.rs)

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima