• 0

"Boškov bojsi" 28 godina kasnije: Okupila se najslavnija generacija Sampe, sede glave Manćinija, Vijalija, Lombarda evocirale uspomene na velikog Vujketa (FOTO)

Mnogi su "Kalčo" zavoleli baš uz ovu družinu

  • 0

Za one malo starije ljubitelje fudbala prva asocijacija na italijansku Sampdoriju je, bez dileme, udarni trio sa kraja osamdesetih i početka devedestih Roberto Manćini, Đanluka Vijali i Atilio Lombardo.

Baš zbog njih je klub iz Đenove mnogima sa ovih prostora postao omiljena zabava vikendom i pre nego što su tamo stigli Jugović i Mihajlović (prvi 92', drugi 94'), Jovičić, Sakić i ostali sa ovih prostora kasnije.

Bio je to sjajan tim, skup vrhunskih igrača kakav se nikad posle nije ponovio Đenovljanima.

Ekipa iz najveće italijanske luke je u sezoni 90/91 dodirnula zvezde u "kalču", ostvarila najveći uspeh u istoriji kluba, osvojila je do sada jedinu titulu u Seriji A, a zamalo ga i objedinila sa evropskom krunom došavši do finala gde je usledio poraz od Barselone (0:1, Ronald Kuman)

Iza najuspešnije Sampdorije u istoriji, zna se, stajao je Srbin, veliki i neponovljivi Vujadin Boškov, koji nas je napustio 27. aprila 2014. godine.

Ali Vujke živi u mislima svih iz "zlatne" generacije  Sampe, koja se nedavno okupila, skoro tri decenije posle najvećeg uspeha. Sede glave Manćinija, Vijalija, Vjerhovoda, seda i ćelava Lombardova evocirale su uspomene na velike stvari koje su postigli pod komandom Boškova, mnoge od njih je lansirao ka najvećim visnama svetskog fudbala.

I danas su mu zahvalni do neba.

 
 
 
View this post on Instagram

#sampcampioneditalia #genova #mancio

A post shared by Roberto Mancini (@mrmancini10) on

Vujadin Boškov bio je trener Sampdorije od 1986-1992. i od 1997-1998.

Foto: Wikipedia/public domain

(Telegraf.rs)

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima