Fudbaleri Radničkog u najhumanijem poduhvatu, ugostili i pomogli brata i sestru koji su ostali bez roditelja

Nikola i njegova sestra prolaze kroz teške trenutke, ipak nisu ostavljeni sami

  • 2

Sedamnaestogodišnji Nikola Vasić iz sela Batušinac u okolini Niša izgubio je roditelje, a sa mlađom sestrom ostao je da živi u kući bez kupatila i osnovnih uslova za život. Teška priča Vasića uzdrmala je njihove sugrađane, grad Niš, ali i čitavu Srbiju pa je pomoć počela da pristiže sa svih strana.

U akciju su se uključili i fudbaleri Radničkog iz Niša.

Tetka Nikole Vasića Danijela Uzelac pokrenula je putem interneta apel za pomoć, a među njima prvima su se odazvali fudbaleri Radničkog. Oni su danas između sebe prikupili malu novčanu pomoć. Na čelu sa kapitenom Aleksandrom Jovanovićem ugostili su Nikolu i njegovu porodicu, a na dar je dobio i dres kluba.

- Mi se kao klub uvek odazivemo apelu za pomoć kada su u pitanju naši sugrađani. Tako je bilo i ovoga puta. Videli smo da se Nikola suočava sa velikim problemom i dogovorili se da mu pomognemo. Drago mi je što se odazvao našem pozivu i došao na stadion. Ovim putem apelovao bih na sve koji su u mogućnosti da se odazovu apelu i pomognu Nikoli. Ukoliko svi napravimo mali korak, zajedno ćemo doći do cilja, a to je da mu pomognemo da živi normalan život kakav i zaslužuje - u ime Radničkog je rekao Jovanović.

Nikola Vasić je nakon upoznavanja fudbalera rekao da mu pomoć mnogo znači.

- Zahvalan sam fudbalerima koji su me ugostili na stadionu Čair. Njihova podrška mi mnogo znači u ovom teškom trenutku. Zahvaljujem se njima i apelujem na sve koji su u mogućnosti da mi pomognu da to učine, rekao je Vasić.

Nikola je oca izgubio kada je imao 12 godina, a nedavno je ostao i bez majke koja je izgubila borbu sa rakom. Nikola je odličan đak, završava Gimnaziju "Bora Stanković" u Nišu, želi da studira književnost i da jednoga dana on predaje deci. Uslova za učenje, kako kaže, nema.

Nikola i njegova porodica teško žive, nemaju nikakva primanja. Dok mu je mama bila živa imali su penziju od 10 hiljada, i dečiji dodatak od 5 hiljada dinara, a nakon njene smrti ne primaju ni to. Jedino primanje je Nikolina stipendija od 5000 dinara koju prima kao odličan đak.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete Nikoli Vasiću to možete učiniti putem žiro računa 205 -9001021966214-48, a više informacija možete dobiti na broj telefona: 0613081888. Nikola će u aprilu napuniti 18 godina, a mi možemo da mu pomognemo da rođendan proslavi u boljim uslovima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA