≫ 

Arsenalova tragedija u derbiju Londona, Obamejang promašio penal u 90. minutu - niko zadovoljan! (VIDEO)

Pevci i Tobdžije "odigrali" za rivale

  • 2
Foto: Tanjug/AP

Svega je bilo u derbiju severnog Londona, Totenhem i Arsenal remizirali su 1:1 na "Vembliju", uz promašen penal i "zicer" tobždija u 90. minutu!

Pjer Emerik Obamejang bio je tragičar gostiju u toj situaciji mada je izborio kazneni udarac, ali ga je očajno izveo, potpuno nonšalantno što je bilo ključno da Ljoris ukroti taj pokušaj.

Nije tu bio kraj najuzbudljivijem minutu utakmice, odmah pošto je Francuz sačuvao mrežu imao je sreće posle ubačene lopte i intervencije defanzivca Totenhema koji je sa bukvalno tri metra stigao da interveniše ispred jednog igrača gostiju.

Meč je produžen sedam minuta, nije manjkalo drame u samoj završnici meča koja je bila daleko interesantnija od svega što se do tada dešavalo.

Inače, Arsenal je poveo golom Remzija u 16. minutu, a izjednačio je Kejn iz penala u 76. čime je "Pevcima" doneo prvi remi u sezoni.

Epitet junaka Arsenala zaslužuje golman Bernd Leno čije će se dve magične intervencije u završnici poluvremena još dugo prepričavati. Nemac je uspeo u tom trenutku skoro nemoguće, ukrotio je prvo Eriksonov udarac sa nekoliko metara, a onda i Sisokov nestvarnom reakcijom.

Bio je to vrhunac ofanzive "Pevaca" koji su bili pod imperativom pobede nakon dva poraza, pa su svim silama navaljivali nakon primljenog gola. Mreža Lena se zatresla u prvom delu kada je Kejn sjajno poturio glav na centaršut Eriksena, međutim bio je u ofsajdu, pa se Arsenal sačuvao i u toj situaciji.

Nastavak je doneo prilično motonon ritam, Totenhem je imao inicijativu i uspeo je da je kruniše, i to neopreznim startom Mustafija nad Kejnom u kaznenom prostoru, pa je prvi strelac "Pevaca" lagano iskoristio ukazanu šansu sa "kreča".

Delovalo je da je tim golom utakmica "ubijena", Arsenal kao da se pomirio sa remijem, a ništa agilnije nisu delovali ni igrači Totenhema, sve do 89. minuta, kada je Dejvison Sančes napravio glupost u kaznenom prostoru i srušio Obamejanga. Situacija je bila diskutabilna, ne i za sudiju Entonija Tejlora koga valja pohvaliti za hrabrost da u poslednjem minutu derbija svira penal.

Međutim, Obamejang je potpuno podbacio, umesto junaka sebi je prilepio etiketu tragičara očajnim izvođenjem jedanaesterca, gađao je donji desni ugao, baš tamo gde je krenuo i Ljoris - Totenhemov spasilac dana!

Remijem nikako ne mogu biti zadovoljni ni jedni ni drugi, Arsenal je pružio priliku Junajtedu da preuzme četvrto mesto, a Pevci gotovo da nemaju nikakve šanse da se ponovo uključe u trku za sada već odbeglim dvojcem Sitijem i Liverpulom.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Pjer Emerik Obamejang žali za propupuštenim penalom Foto: Tanjug/Ap

Parovi 29. kola

Totenhem - Arsenal 1:1

(Kejn 74.p - Ramzi 16)

Bornmut - Mančester siti 16.00

Brajton - Hadersfild

Barnli - Kristal Palas

Mančester junajted - Sautempton

Vulverhempton - Kardif

Vest Hem - Njukasl

Nedelja

Votford - Lester 13.00

Fulam - Čelsi 15.05

Everton - Liverpul1 17.15

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Venger

    2. mart 2019 | 15:49

    Nazalost, dokaz da smo i dalje mali klub i da ne umemo da igramo sa najboljima. Igra katastrofa, njima i bod odlican. Nama i Liga Evrope izgleda preveliki zalogaj. Tuzno, ali realno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA