Menadžer Nataše Janić demantovao njen povratak u Srbiju

Menadžer Nataše Janić, Gabor Čonka, kaže da Nataša nije ni pomislila na nešto slično i smatra da je čestitka Vlade Divca posle osvajanja bronze na OI u trci na 200 metara razlog za trač

  • 0
Nataša Janić

Menadžer mađarske kajakašice Nataše Janić, Gabor Čonka, demantovao je danas navode o njenom povratku u Srbiju, prenosi "Mađar so".

Kako piše ovaj list, kajakaški trener Dragan Plavšić izjavio je da predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac pregovara sa Janićevom o njenom povratku, i "po njegovom mišljenju će vrlo brzo postići dogovor".

Čonka je za mađarski sportski list "Nemceti šport" ocenio da "svi tračevi kao i ovaj imaju neki razlog".

- Kada je Nataša nakon finala trke na 200 metara stigla u cilj, iza nje se pojavio Divac, prišao joj je i čestitaona osvojenoj bronzanoj medalji. Čini mi se da je ovo nekom bilo sasvim dovoljno da pomisli da se radi o nečemu. Nataša nije ni pomislila na nešto slično - rekao je Čonka.

Kapiten kajakaške reprezentacije Mađarske Botond Štroc izjavio je za "Nemceti šport" da su "svesni da je Srbima jako žao što su je svojevremeno pustili da ode".

- Nemamo konkretnu informaciju da li su postigli dogovor, a ja kao kapiten ne bih bio srećan da nas Nataša kao ''vlasnik'' šest olimpijskih medalja ostavi - rekao je Štroc.

Tridesetogodišnja kajakašica rođena je u Bačkoj Palanci, a poslednji put za zemlju u kojoj je rođena takmičila se na Olimpijskim igrama 2000. godine u Sidneju, kada je osvojila četvrto mesto.

Nezadovoljna odnosom države prema njoj, odlučila je da karijeru nastavi u Mađarskoj.

Pod mađarskom zastavom osvojila je do sada tri zlatne, dve srebrne i jednu brozanu olimpijsku medalju, 18 zlatnih i četiri srebrne medalje na svetskim i 17 zlatnih i četiri srebrne medalje na evropskim prvenstvima.

U tekstu podsećaju da je Nataša Janić nosilac "Gerevič" stipendije, koje bi morala da se odrekne u slučaju povratka pod zastavu Srbije kao i da je nepoznato kako bi na prelazak reagovali njeni sponzori, a postavlja se i pitanje njene nacionalne penzije.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA