Liverpul plaćao "najmasnije" provizije menadžerima: Premijerligaški klubovi izdvojili 303 miliona evra za "treće strane" u transferima fudbalera

Fudbalska asocijacija Engleske obelodanila, u cent, listu isplata agentima za transfere igrača u premijerligaške klubove

  • 0

Fudbalski klub Liverpul bio je za odabrane menadžere igrača pravi "el dorado" u proteklih godinu dana. Popularni "Redsi" su se razbacivali novcem za transfere Alisona, Fabinja i Nabila Kejte, a profitirali su i njihovi agenti koji su skupa zaradili čak 51 milion evra.

Engleska fudbalska Asocijacija obelodanila je spisak isplata provizija agentima prilikom transfera igrača za godinu dana, zaključno sa februarom 2019.

Liverpul je ubedljivo na prvom mestu, a na drugom je Čelsi koji je "trećoj strani" u realizaciji transfera isplatio 31 milion evra.

"Plavci" su u pomenutom periodu doveli golmana Arizabalagu, Pulišića (ostao u Borusiji na pozajmici), a stigao je i menadžer Mauricio Sari čiji je agent takođe sebi obezbedio unosnu proviziju od ugovora njegovog klijenta sa londonskim klubom.

Tek na trećem mestu je Siti.

Građani su na provizije izdvojili 28 miliona evra, Junajted je iza sa 24 miliona...

Ukupno, svi klubovi Premijer lige na menadžerske provizije izdvojili su vrtoglavih 303 miliona evra!

Podsetite se i priče o najmoćnijim srpskim menadžera koji su takođe posredovali u nekoliko važnih evropskih transfera, i tek će, s obzirom na to da se brojni naši vodeći fudbaleri spremaju na promenu sredine, pre svih Luka Jović koga "jure" Barselona, Real Madrid, Bajern... 

OVDE možete pročitati i trenutne vrednosti na tržištu srpskih fudbalera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA