• 0

Pol Skols optužen za klađenje u vreme dok je bio suvlasnik kluba

Pol Skols će morati da objasni 140 uplata u periodu od četiri godine - za vreme dok je bio suvlasnik FK Salford zajedno sa Bekamom, braćom Nevil, Gigsom...

  • 0

Engleska fudbalska asocijacija (FA) pokrenula je postupak protiv Pola Skolsa (44) zbog klađenja na fudbalske utakmice engleskih liga u periodu od 2015-2019. godine u vreme dok je bio suvlasnik niželigaša Salforda. 

Klađenje funkcionera i igrača na utakmice strogo je zabranjeno prema propisima FA, pa se Skols našao "na tapetu" disciplinaca, a na teret mu se stavljaju čak 140 uplata u pomenutom periodu.

Ostavljen mu je rok od nedelju dana da iznese svoju odbranu.

Engleski mediji navode, pozivajući se na izvore u FA, da je olakšavajuća okolnost po Skolsa to što nijedna uplata nije bila na klub koji je vodio zajedno sa nekadašnjim saigračima iz Junajteda Gigsom, braćom Nevil, Bekamom...

Optužnica je Skolsu donela i nevolje u profesionalnom smislu, on je trebalo u utorak uveče da bude jedan od komentatora meča Lige šampiona Barselona - Mančester na stanici "BT Sport", međutim zbog novonastalih okolnosti je otkazao gostovanje.

Ne "cvetaju ruže" Skolsu u poslednje vreme, nedavno je napustio Oldam Atletik posle samo 31 dana provedenih na poziciji menadžera te ekipe. Razlog je bio taj što mu se gazda kluba sporadično mešao u posao.

Ukoliko stigne kazna od FA zbog klađenja, Skols bi mogao da dobije višemesečnu suspenziju rada u fudbalu, i ne bi bio prvi, pošto je već nekolicina bivših i sadašnih igrača bila pod istim merama FA. Najgore je prošao kontroverzni Džoi Barton, zbog 1260 uplata između 2006. i 2016. godine - zaradio je 18 meseci kaznu, koja je kasnije redukovana na 13 meseci.

(Telegraf.rs)

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima