INZAGI: Hoću da osvojim Ligu šampiona kao trener!

Najbolji italijanski strelac u istoriji evrokupova Filipo Inzagi postao je trener kadeta Milana i već je pokazao maksimalne ambicije. Pipo želi da gazi stopama Karla Anćelotija

  • 0

Legendarni fudbaler Milana Filipo Inzagi rekao je danas da je njegov novi životni san da kao trener osvoji Ligu šampiona.

Inzagi je na kraju minule sezone okončao veoma uspešnu karijeru, a juče je odaradio prvi trening kao trener kadeta "roso-nera".

- Počeo je moj novi život. Bio sam veoma uzbuđen i moram da priznam da mi je bilo neobično što mi se svi obraćaju sa "mister", umesto sa "Pipo" - rekao je Inzagi.

On je iskoristio priliku da se zahvali trenerima, koji su imali presudni uticaj na njegovu odluku da krene njihovim stopama.

- Hvala Luidiju Kanjiju, koji me je trenirao kao klinca u Pjaćenci, zatim Bartolu Mutiju, koji mi je pružio šansu u Veroni i, narvno, Karlu Anćelotiju, sa kojim sa doživeo najblistavije trenutke u Milanu. Sa njim sam se čuo telefonom pre prvog treninga - istakao je Super Pipo.

Prema njegovim rečima, ekipa koju bude trenirao igraće napadački fudbal.

- Igraćemo sa četiri igrača pozadi, što je pravilo u Milanu, ali i sa tri napadača, pošto sam video neke zanimljive momke. Moje ambicije su maksimalne, želim do vrha, da osvojim Ligu šampiona i kao trener - poručio je Inzagi, i dodao da među kadetima Milana nije video igrača njegovih karakteristika, koji zna da igra na ivici of-sajda.

Inzagi je tokom karijere igrao za Pjaćencu, Veronu, Parmu, Atalantu, Juventus i Milan.

Osvojio je tri titule prvaka Italije, dve Lige šampiona, po dva evropska i italijanska Superkupa, Svetsko klupsko prvenstvo, Kup Italije, Intertoto kup.

Za reprezentaciju Italije odigrao je 57 utakmica i postigao 25 golova. Bio je član tima koji je 2006. godine u Nemačkoj osvojio šampionsku titulu.

Najbolji je italijanski strelac u evrokupovima u istoriji sa 70 golova.

(Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA