ŠOK U ARENI: Kako su nas Crnogorci pobedili trojkom sa pola terena u poslednjoj sekundi (VIDEO)

Srbija je prokockala +13 (67:54), a Crnogorci su grizli do samog kraja i "bombom" sa pola terena mladog Ivanovića odneli pobedu iz krcate Arene

  • 10

Derbi drugog kola kvalifikacija za Evrobasket 2013. godine pripao je košarkašima Crne Gore, koji su savladali Srbiju košem u poslednjoj sekundi sa pola terena mladog Ivanovića u Kombank areni pred više od 18.ooo gledalaca 73:71 (15:23, 20:12, 17:20, 21:16 ).

Srbija je prokockala +13 (67:54), a Crnogorci su grizli do samog kraja. Sredinom poslednje četvrtine sve je izgledalo kao da je Srbija obezbedila i drugu pobedu, ali je preveliko opuštanje rezultovalo šokantnim porazom u poslednjoj sekundi.

Košarkaši Srbije imali su loš procenat šuta za tri, ali i sa linije sa slobodnih bacanja (45 odsto).

Prva četvrtina pripala je Dudinim "orlovima", a odskočna daska bila je serija od 9:2 posle vođstva Crnogoraca 7:4. Kritika sa Islanda je očigledno dobro primljena, pa su naši košarkaši, predvođeni Milošem Teodosićem, prikazali mnogo bolju odbranu i zavidan broj skokova. U drugoj deonici je usledio pad, koji je iskoristio Suad Šehović preciznim šutevima sa distance, a trećom trojkom smanjio je prednost na -5, a onda je i Aleksa Popović doprineo da Crnogorci povedu 33:31.U tim trenucima osetilo se da nedostaje povređeni Vladimir Lučić, ali je Teodosić ponovo preuzeo odgovornost, ali se na poluvreme ipak otišlo sa nerešenim rezultatom 35:35.

Šehović nam je, zajedno sa Ročestijem, preciznim šutevima sa distance komplikovao život, ali su posle vođstva izabranika Luke Pavićevića, "orlovi" su preokrenuli trojkom Rašića i koševima Mačvana i Štimca za 53:48. Ponovo su srpski košarkaši bili dovoljno defanzivni, pa su uspevali da održe prednost, sve do pet minuta do kraja meča. Prednost se istopila, a u poslednjem minutu viđena je prava drama, u kojoj su nas koštali promašena trojka Miloša Teodosića, ali i promašena slobodna bavanja. Tri sekunde pre kraja i pri vođstvu Srbije 71:70, mladi Nikola Ivanović je trojkom sa pola terena šokirao 18.ooo gledalaca i Dudine "orlove".

SRBIJA: Teodosić 21, Tepić 2, Rašić 8, Paunić, Bjelica 5, Savanović 5, Kešelj 2, Erceg 5, Mačvan 17, Musli, Nedović 2, Štimac 4

CRNA GORA: Mihajlović , Sead Šehović 17, Popović 11, Šehović 4, Sekulić 2, Ročesti 6, Dragićević 6, Bjelica 6, Popović, Dubljević 11, Dašić, Ivanović 10

U utakmici između Islanda i Slovačke slavili su Islanđani 81:75. Selekcija Srbije narednu utakmicu igra protiv Slovačke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • crnogorac

    19. avgust 2012 | 11:46

    xaxaxaxa da vam opet nijesu sudije krivi a srbi ovi koji govore da nece na nase more ne trebaju nam nista ne znam ni zasto bi mi isli kod vas jer nemate nista i bijedno zivite blize nam je do italija skoknut,ne podnosim vas pogotovo kad odem u inostranstvo kad vas vidim i kako ste ljubomorni jedni na druge crnogorci se bar kolko toliko pomazu jedni druge a vi najlosija nacija u evropu E VIVA MONTENEGRO

  • Mne

    19. avgust 2012 | 08:51

    CRNA GORAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! <3

  • Bozidar

    19. avgust 2012 | 01:58

    Ocekujemo da sve cnogorske reprezentativce nazovete srpskim, kao sto ste to odradili i sa rukometasicama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA