ZAMALO "DONJI SREM" I NA "MARAKANI": Zvezda jedva spasila živu glavu protiv Rada!

"Građevinari" sa igračem manje vodili 2:0 na poluvremenu, ali Zvezda nije uspela u potpunosti da preokrene meč - 2:2. Zvižduci Istoka i Zapada

  • 0

Crvena zvezda - Rad 2:2 (0:2) u jednom od dramatičnijih "malih" susreta u istoriji "Marakane". "Građevinari" su imali 2:0 na poluvremenu, ali ih je igra sa igračem manje ipak koštala pobede. Pun gas Zvezde u finišu nije doneo potpuni preokret, ali jeste brige navijačima pred prvi meč plej-ofa Lige Evrope u četvrtak protiv Bordoa.

Posle debakla Partizana protiv novajlije Donjeg Srema, malo je nedostajalo da se spotakne i vicešampion. I to u svom 2000. meču u najkvalitetnijem rangu.

Igrače Zvezde su posle 0:2 na poluvremenu Istok i Zapad propisno izviždali, a Sever podržao, da bi po isteku 5. minuta nadoknade vremena zavladao muk od nekoliko minuta...To dovoljno govori o tome koliko se živaca i energije istrošilo na ovom meču.

Prosinečki je u malom gradskom derbiju zamenio iskusnog Jovanovića Krnetom i ispostavilo se - pogrešio debelo. Krneta je tokom prvog dela napravio nekoliko kikseva i bio nesmotren kod oba gola.

Naime, gosti su ostali sa igračem manje, ali su od tog 25. minuta postali - JAČI! Krenuo je tim trenera Nikolića da se nadigrava, a kruna hrabre igre bile su dve majstorske završnice napadača Nemanje Kojića u 33. i 45. minutu.

Momak koji se već dve godine pominje kao Zvezdino pojačanje dao je definitivno znak da je ozbiljan napadač i da će teško ovu sezonu završiti u klubu u kojem je i počeo.

PREOKRET MORA DA SE ZASLUŽI

Zvezda je u 6. brzini krenula u nastavku. I pre gola za 1:2 Luke Milivojevića bilo je jasno da tim sa Banjice ima samo jednu proekupaciju u nastavku - odbranu gola. Zvezda je napadala u talasima, bilo je šansi, ali toliko da se postignu još dva gola ne. Lazović je iskoristio šansu koju mu je namestio Vešović u 72. minutu.

U finišu su se stvorile i dve pozicije za novi gol gostiju, ali se dalje od 2:2 nije išlo.

Mnogi navijači će reći da "srećom" Zvezda nije igrala u Ivanjici prošlog vikenda i tako sprečila možda novo prosipanje bodova.

Crvena zvezda - Rad 2:2 (0:2). Gledalaca: oko 10.000.

Crveni karton: Pantić 25.

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Vešović, Maksimović, Krneta, Mladenović - Dimitrijević, Milivojević (od 88. Mijailović), Evandro - Lazović (od 78. Mirić), Kasalica, Asamoa (od 60. Milunović).

RAD: Kljajić, Pantić, Vitas, Gnjatić, Antić, Ćirković, Čaušić, Pršo (od 32. MItrović), Luka (od 57. Leković), Perović, Kojić (od 76. Mrkela).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA